Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Akusztikus gitárt mennyire...

Akusztikus gitárt mennyire lehet fel vagy le hangolni?

Figyelt kérdés
2011. szept. 22. 18:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát lehet eztis hangolgatni ahogy csak akarod (najó azért annyira nem) lehangolni csak az elektromos gitárt ajánlatos szerintem.
2011. szept. 23. 14:28
 2/4 anonim ***** válasza:
felfele addig hangolhatod amíg a húr el nem szakad, de szerintem ez felesleges, mert játssz magasabb fekvésekben, és meglesz a magasabb hang :D Le is hangolhatod, akármeddig, de a lazább húroknak kisebb hangja lesz, amíg szólógitáron a hangszedő kihangosítja a mély hangokat is, itt a túl laza húrnak elég kevés hangja lesz:)
2011. szept. 23. 22:27
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, hülyén írtam, utána vettem észre, hogy a felfelét nem is kellett volna :D Csak azért mert akárhol láttam, mindig az alaphangolás volt az akusztikuson, és ezért érdekelt.
2011. szept. 24. 20:41
 4/4 anonim ***** válasza:
néha szoktak d-re lehangolni, de egyébként a felfelé hangolás sem hülyeség, pl a Standard E tuningot blues zenében láttam már hogy használják, főleg slide gyűrűs gitárhoz, ott van amelyik húrt két félhanggal fel kellett hangolni :D meg másik kérdésnél valaki arra hivatkozott hogy a lehangolás szétnyúzza a nyakat, de szerintem ez is hülyeség, mert mikor nincs rajta húr, akkor ugye semmi húzóerőt nem kap a nyak, mégsem lesz baja :D
2011. szept. 25. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!