A rockerekkel miért nem foglalkozik senki, vagy ha méégis, miért nézik le őket? Annyira nem értem. :S
De tényleg, a MTVRocks van, az egyetlen olyan adó, ahol még ma is lehet mondjuk Nirvana-t hallani, akkor olyan rádió miért nincs, ahol rock zenét játszanak, vagy nyilvános, és nem saját felhasználók által készített internetes oldalak, talán esetleg újságok? Mi történt a rockal és miért nem számít semmit? Miért mondja azt egy lány a rocker srácra hogy fúj, vagy fordítva? Miért mondja mindenki, hogy olyanok mint egy csöves és ilyenek? MIért sz@rnak le minket teljesen(minket, a rockereket, ahányan még martadtunk)... ilyesmikre lennék kíváncsi...
Miért számít az ma nagy csodának, ha találkozol egy 13-14 éves rocker lánnyal/fiúval, és ha megkérdezel egy hasonló korú, csili-vili pólós magassarkút viselő lányt, hogy kik azok a Beatles, miért nem tudja megmondani, mi a fenéről pofázol neki!?
És egyáltalán... Ki az, aki ezt a rengeteg disco zenét meghallgatja, vagy éppen fluor tiomikát??? mi történt mindenkivel és mindennel!?
Csak 13 éves vagyok, szóval nem tudom, de azért egy két filmet láttam, és őszintén, sokkal szívesebben élnék a '80-as, '90-es években... Mondjuk igaz, szeretek ebben különbözni a többbiektől, de akkor is, szánalom, hogy hova jutottunk. MI TÖRTÉNT!? O.O :SS :'(
Én csak az észrevételemet írtam le,de értem,hogy miről beszélsz és meg is értelek,mert hát az biztos most kicsit lenézik azt aki rockot hallgat.Nem is rég történt,hogy egy osztálytársam rock-ot rakott be a telón erre meg ráálltak páran akik mást hallgatnak,hogy sz r...mondjuk ebben az esetben voltunk páran akik pártoltuk,szóval szerencsésebb eset volt :D
Sajnos ma már az emberek olyanok,hogy amit nem szeretnek azt utálják(persze van kivétel),ez mindenhol van nemcsak rock-ba,de általánosságba kevesebb olyan emberrel lehet megismerkedni aki rockot hallgat,de még így is akad bőven:D
Hmmm most nézem, h csak 13 vagy, ahhoz képest a helyesírásod egész jó, a rockkal is képben vagy... Na, akkor a kérdésre is próbálok válaszolni. :-D
Manapság még a sz.arból is divatot tudnak csinálni. Nem csak a zenében, hanem a viselkedésben, a hozzáállásban is. Ha egy rocker koncerten elszopogat egy doboz sört, akkor dögöljön meg a koszos, csöves alkoholistája, de a tizenéves divatdiszkós kislányok egymás nyakába hánynak kilométeres sorban a sok koktéltól, abszinttól, meg egyéb drága szir-sz.aroktól, az viszont menő.
Ilyen a világ. Sok az olyan idióta, aki stílus alapján ítél, közben ők sem különbek. Én pl. egy időben utáltam a punkokat, mer' azt hittem, hogy bunkók, igénytelenek és ostobák, de azt az utálatot egy sz.ar eszme erőltette rám.
Megismertem a punk szubkultúrát és az jön be a legjobban, mármint zeneileg és hozzáállásilag.
Sz'al az a helyzet, hogy akik lenézik a másikat egy stílus miatt, nem gyűlölik, csak félnek megismerni.
Én is rocker vagyok :D
Nekem is ezek a gondolatok keringenek a fejemben elégszer
bár én, inkább Manson felé húzók, de jöhet minden zúzós :D
Amúgy meg én sem vagyok öreg :P csak 15 leszek
Hát igen a lenézés meg az előítélet az nagyon megy....
Főleg ugye amikor középsuliba kerül az ember...de én leszartam mit gondolnak rólam, most azért mert bakancsba meg feketébe járok.....mások meg úgy néznek ki mint 1 "divatmajom" akkor ennyi erővel őket is le lehet nézni, de azt hiszem folytathatnám sokáig....
Bár én mindig is metalt/rockot/kicsit punkot hallgattam mostanában egyre több mindent meghallgatok de az előző 3 műfaj örök :)
Én úgy gondolom aki tényleg szereti annak ez marad az életstílusa, aki meg csak divatból hallgatja, hallgatta arról meg van külön vélemény :D
"Amíg a Föld kerek mindig lesznek rockerek, de mivel ovális meg teszi a metál is" :)
Amúgy tényleg nagyon sok rocker mocskolja a rappet, de leginkább a house-t (ismertebb nevén "discozenét"). Csak egy két dolgot szeretnék mondani... Először is nem értem, miért kell lenézni egy-egy zenei stílust. Én sem rajongok a rockért, de elismerem, hogy a rockzenészek a maguk nevében művészek, tehetségek. Mielőtt azt hinnétek, hogy egy house zene készítéséhez nem kell művészet, hadd kérdezzem meg: próbáltatok már akár egyet is elkészíteni? Ugye hogy nem... :)
Másodszor, én meg tudom hallgatni a house zenét úgy hogy nem ugrálok rá, hanem ülök, és gondolkodom. Miért kell azt hinni, hogy ez a zenei stílus csak a drogokról meg a bulikról szól?
Harmadszor, nekem ez tetszik, neked meg az, pont. Nem kell lenézni a másikat emiatt. Az már megint más, mikor a punkok kimászkálnak az utcára rózsaszín taréjjal... Bár én csak mosolygok ezeken, hisz jobb dolguk sincs, de ez sokakat megbotránkoztat. Tényleg miért nem lehet normális ember módjára felöltözni? Nem azt mondom, hogy legyetek divatmajmok, de igazán föl lehet venni egy-egy szinesebb darabot is. És félreértés se essék, nem vagytok emiatt csövesnek nézve.
Egy alapvető emberi problémára tapintottál rá, ami nem csak a zene terén ütközik ki. Mindig lesznek olyan emberek, akik egyszerűbbnek találják a másik gúnyolását, mint megértését. Idősebb korodra ki tudod alakítani a magad kis, összetartó közösségét és akkor már nem is fog annyira fájni.
Oh és amin jót mosolyogtam: Én 16 éves lány vagyok, Blind Guardian-re kelek, Hammerfall-lal fekszem, de mégis 6 centis sarkú cipőim vannak. Gyűlölöm a magassarkús sztereotípiákat.
na, bocsi mindenkinek, de így egyben válaszoltam mindenre, majd ha érdekel, mindenki keresse ki a sajátját, bocsi! :)
#11. Bocsi, a múltkor én is kicsit kiakadtam, meg elég fáradt is voltam. Örülök, hogy vannak még olyan emberek (mint pl. te is:D) akik nem szólják le a többi stílust, hanem elfogadják, hogy ők mások :) köszi a választ :)
#12. Örülök, hogy nem tartasz olyannak, mint a többi velem egykorú, elég érdekes rövidítéseket használó fiúkat/lányokat. (tudok írni :D). És az is külön öröm, hogy valaki elismeri: "képben vagy a rockkal". És tőled is bocsi a múltkoriért :)
Igen, igazad van. A furcsa az, hogy szoktam néha olvasgatni youtube-on a véleményeket egy-egy számnál, és vannak páran, akik csak szidják, de akkor egyáltalán minek hallgatják? :D
Iagazad van, talán tényleg félnek megismerni.
Köszi a választ !:)
#13. Hmmmm... Sajnos sokan vannak ilyenek, bár nem értem, hogy miért. Rihanna-nak egyébként RÉGEBBEN voltak egész jó számai, én AKKOR még szerettem is, de mostanra már ő is megváltozott. Ahogy az énektanárom szokta mondani, "ők csak celebek, nem pedig zenészek", és sajnos igaza van. Az emberek rájuk figyelnek(a többség)-a véleményüket nem lehet megváltoztatni-, azt pedig elfelejtik, kik voltak az igazi zenészek, pedig, ahogy mondtad, (mint a bátyád is) 35 évesek még biztosan emlékeznek rá. Csak az a baj, kevesen vannak ahhoz, hogy megváltoztassák, ami a zenével történt/történik, így inkább elfogadják, és hallgatják azt, ami még (A TÖBBIHEZ KÉPEST!!!) HALLGATHATÓ. Vagyis szerintem.
Hát, én részemről azért remélem, ez változik.
Köszönöm a választ! :)
#15. Manson-t én is szeretem :D csak más fajta rockot hallgatok, de azért Manson is jöhet :D
Amúgy szerintem minden rockernek hasonló dolgok járnak a fejében...
Annak pedig kifejezetten örülök, hogy hozzám hasonló korúak közt is vannak olyanok, akik nem csak az új, populáris izéket hallgatják :)
Köszi a választ :)
#16. "Amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel ovális, meg teszi a metál is" - ez nagyon tetszik, már fel is írtam a szobámnak arra a falára, ahova az ilyeneket szoktam, nagyon feldobja :D meg úgy nagyjából tudom is :D Innentől kezdve ez fog eszembe jutni mindig :D
Aha, igen, én is a középiskolától féltem eredetileg, de mivel soha nem érdekelt, ki mit gondol rólam, valószínűleg mint ahogy téged, engem se fog érdekelni akkor se.
Én részemről a "divatmajmokkal" próbáltam megértetni magam, de már feladtam. Nagyon remélem, nekem is a rock "marad az életstílusom"(amúgy köszi, végre valaki elismeri, hogy ez nem csak zene lehet :) ), mert nagyon imádom.
Köszi a választ :)
#18. "nagyon sok", de nem mindegyik! én például a rappet is szeretem :)
1. KÖszönöm, hogy elismered. Persze, én is elismerem, hogy létezik normális, igényes house zene, de ezek között is van, ami vacak, mint ahogy persze a rockban is. Elismerem azt is, hogy a house zenéhez is kell tehetség, már amelyikhez. És én nem is ilyenekről beszélek, hanem hanem azokról, amikben csak egy szót ismételgetnek, közben pedig "zene". Nem mondod komolyan, hogy te azon tudsz gondolkodni? :)
Persze, ügyesség és tehetség kell hozzá, és nem, nem tudok egyet sem elkészíteni, de ehhez inkább számítástechnika kell, mint zenei tehetség.
A rappel már más a helyzet.
2. "Miért kell azt hinni, hogy az a zenei stílus csak a drogokról meg a bulikról szól?" Alapvető emberi tulajdonság, hogy ha valakinek előítéletei vannak rólad, te is nyilván gondolsz róla valamit. Nem szidom itt világnak a zenédet, de egy alapvető véleményem van róla, mint ahogy neked is az enyémről.
3. Megint azt tudom mondani, hogy az emberben benne van, hogy ha piszkálják, visszavág(tisztelet a kivételnek, mint pl. neked).
Ez a baj, hogy a többség szerint akin bakancs van és fekete ruhák, már "nincs normálisan felöltözve". Nekünk ez a normális! :) Egyébként akik CSAK feketében járnak, azok a goth-ok, nem? A rockereknek vannak színes ruháik.
Örülök, hogy nem nézel csövesnek, és köszi, hogy kulturáltan le tudtad írni, amit gondolsz.
Köszönöm a választ!:)
#19.
Hát, köszi a megértést, és remélem, később tényleg jobb lesz, egyelőre nem sokan vannak, akik megértenek...
Egyébként a magassarkúval arra gondoltam, hogy velem egy idős lányok(VAGY FIATALABBAK!!) hordanak ilyen cipőt, nem rád :)
Köszi a választ:)
KÖSZÖNÖM A SOK VÁLASZT, MINDENKI MEG IS KAPTA A POZITÍV SZAVAZATOT!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!