Kottaolvasás zongorához? Adnátok tanácsot?
Szia!
Ajánlanék neked egy oldalt, amiről anno én is sokat tanultam. Remélem te is hasznát veszed majd! Jó böngészést és jó zongora tanulást :)
Ha mégsem menne a kottaolvasás;
Van külön egy olyan program ami mutatja, hogy melyik billentyűt kell leütni a zongorán és a sebességet is lehet vele állítani.
pl. http://www.youtube.com/watch?v=4Fdr5M6nuB0&feature=related
Még valami, most hogy utánanéztem még találtam egy oldalt ami szintén hasznosnak bizonyulhat..remélem :)
Egy egy oldalt ha tanulmányoztál tudod tovább vinni a folytatással és szépen egymás után épülnek egymásra az anyagok.
Szia!
Nagyszerű, gratulálok, én hasonló cipőben jártam csak 26 évesen, amikor megvettem az első zongorámat.
A linkelt dolgokat érdemes nézegetni, szerintem amit tanár nélkül is el tudsz sajátítani azok az alap skálák, illetve a kottaolvasás, mert a tanár nem tudja helyetted gyakorolni a hangjegyek értelmezését. Ez egyébként egy hosszú folyamat, ugyanaz, mint az olvasás, nem fog menni pár hónap alatt, érdemes években gondolkodni.
Viszont mindenképpen javaslom a tanárt abból a szempontból, hogy elmagyarázzon apró finomságokat, amik egyetlen leírásból vagy könyvből sem derülnek ki (kijavítja a tartásodat, ujjrendet mutat, billentést mutat, kotta finomságai, átkötések, halkulás, hangosítás, játékstílusok, és nem utolsósorban bíztat!) - én is azt hittem, hogy majd én egyedül itthon, de kell a tanár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!