Kezdőnek akusztikus, elektroakusztikus, vagy elektromos gitár? Miben különböznek?
Sokban különböznek, és ezek mellett ott van még a klasszikus gitár is. Ezen csak nylon húrok lehetnek, és ahogy a nevéből is látszik, klasszikus zenére ez a legjobb. Az akusztikusra lehet tenni fém húrt is, ennek csilingelősebb a hangja, általában a pop zenékhez, vagy lassú rock-hoz használják. Az elektro-akusztikus az már más tészta, azt rákötheted erősítőre, ezáltal többféle hangzást tudsz elérni, hiszen állíthatsz sokmindent, és effekteket is lehet hozzákötni. Az elektromost legtöbbször a rock- és metálzenészek használják. Ennek ugye már nincsen semmiféle akusztikája az alakja miatt.
Én speciel elektromoson kezdtem, egy Cort G200-al, nagyon jól bevált. Az okosok azonban mindenképp az akusztikust ajánlják a kezdőknek. De nem igazán ez számít, hanem hogy kényelmes legyen a gitár, és legfőképpen a gyakorlás. Azzal hogy elolvasol egy könyvet, nem tanulsz meg gitározni... Gyakorlás teszi a mestert. Én naponta 3-4 órát minimum játszom, ha tehetem többet. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!