Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kezdőnek akusztikus, elektroak...

Kezdőnek akusztikus, elektroakusztikus, vagy elektromos gitár? Miben különböznek?

Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 13:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Sokban különböznek, és ezek mellett ott van még a klasszikus gitár is. Ezen csak nylon húrok lehetnek, és ahogy a nevéből is látszik, klasszikus zenére ez a legjobb. Az akusztikusra lehet tenni fém húrt is, ennek csilingelősebb a hangja, általában a pop zenékhez, vagy lassú rock-hoz használják. Az elektro-akusztikus az már más tészta, azt rákötheted erősítőre, ezáltal többféle hangzást tudsz elérni, hiszen állíthatsz sokmindent, és effekteket is lehet hozzákötni. Az elektromost legtöbbször a rock- és metálzenészek használják. Ennek ugye már nincsen semmiféle akusztikája az alakja miatt.

Én speciel elektromoson kezdtem, egy Cort G200-al, nagyon jól bevált. Az okosok azonban mindenképp az akusztikust ajánlják a kezdőknek. De nem igazán ez számít, hanem hogy kényelmes legyen a gitár, és legfőképpen a gyakorlás. Azzal hogy elolvasol egy könyvet, nem tanulsz meg gitározni... Gyakorlás teszi a mestert. Én naponta 3-4 órát minimum játszom, ha tehetem többet. ;)

2011. dec. 19. 18:21
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha elektromoson szeretnél játszani, akkor azt vegyél.
2011. dec. 19. 19:22
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!:)
2011. dec. 23. 14:16
 4/17 anonim válasza:
Szerintem nagyon sok lelkes kezdőnek vette el a kitartását az hogy nylonhúroson kezdett.igaz hogy olcsó mert 5000 ftból megvan, de ha zúzósat szeretnél és Bandában játszani midnenképpen elektromost vegyél.túlzottan rossz vételt nem lehet csinálni, mostanában egézs jó belépőgitárokat gyártanak elérhető áron.Én is ilyenen kezdtem, vettem hozzá egy torzítópedált, és csak egyre jobban szeretem csinálni.főleg ha bandában akarsz játszani.Ajánlom a Squier Bullet Strat gitárokat :D
2011. dec. 26. 22:47
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább egy cort g110et vennék.:)Nekem epiphone gitárom van, de játszottam már g110esen és nagyon jó vétel 30ezerért.És ahogy az előző is írta, mostanába nem sok rossz vételt lehet csinálni.
2011. dec. 26. 23:03
 6/17 anonim válasza:
Az előző vagyok.mióta gitározol?
2011. dec. 26. 23:09
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak 2 éve.
2011. dec. 26. 23:10
 8/17 anonim válasza:
ohh.:D az bőven elég.milyen gitárod van most?
2011. dec. 26. 23:12
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Les paul 100 és neked?:)
2011. dec. 26. 23:14
 10/17 anonim válasza:
én is nagyjából két éve gitározok.én júlisuban vettem egy Fender Mustang 65'öt.tökéletesen meg vagyok vele elégedve.egyébként második gitárom.az előző nekem is egy belépőgitár volt.szerintem ha két éve gitározol nem lehetsz nagyon rossz.most nemhiszem hogy 30ért megérné venni egy gitárt márcsak a fa anyaga, és a pickupok minősége miatt is.szarból ugyebár várat elég nehéz.a mustangot is úgy vettem hogy mindjárt DiMarzio pickupot vettem hozzá.ha nem vagy kezdő ne szórakozz 30-50e forintos gitárokkal mert nem lesz elég.tapasztalatból mondom.próválkozz valami jobbfajta ibanezzel, esetleg ha szereted a fendert akkor a squier termékeivel.én bullet straton kezdtem.első "koncertre" tökéletes volt.
2011. dec. 26. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!