Mi az akusztikus és a klasszikus gitár közt a különbség?
tulajdonképpen a klasszikus is akusztikus, de sok boltban is pl másra használják, tehát értem a kérdést :D
az akusztikusnak fém húrja van, a klasszikusnak nylon
az akusztikusnak csengőbb hangja van, könnyűzenéhez szokás használni, a klasszikusnak teltebb hangja van, de akkordozásnál nem cseng olyan szépen mint az akusztikus, viszont komolyzenei daraboknál pedig klasszikusat érdemes használni, mert az meg azon szép
kialakítás.. háát, a klasszikus gitároknál nagy eltérés nincs, akusztikusból van több fajta, dreadnought, jumbo, de ehhez annyira nem értek
kezelés, háát :D klasszikus gitárt általában ujjal (körömmel) pengetjük, az akusztikust pedig pengetővel többnyire
minőség. mindkettőből van nagyondrága és nagyonjó, és mindkettőből van olcsó gagyi :D
Ha gitárt akarsz venni, és azért tetted fel a kérdést, akkor az-alapján érdemes dönteni, hogy milyen stílusú zenét akarsz játszani. Ha komolyzenét, vagy flamencot pl, akkor klasszikusat érdemes venni, ha könnyűzenét, akkor akusztikust:) Remélem segítettem :D
nem kényelmes? mégis sokan játszanak azon :D ha nem lenne kényelmes, nem lenne elterjedt hangszer.
szerintem arra gondoltak, hogy eleinte fájni fog. dehát, ez ilyen, majd megkeményedik a bőr az ujjadon, és nem lesz gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!