Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek a szaxofonró...

Mi a véleményetek a szaxofonról, és arról, ha valaki szaxofonon szeretne játszani?

Figyelt kérdés
2011. nov. 22. 00:34
1 2
 11/15 anonim válasza:
Én küldök neked!
2017. júl. 22. 23:11
 12/15 anonim ***** válasza:

Három év alatt szerintem már talált. :D

Ha viszont a kérdező jár erre még, kíváncsi lennék, hogy elkezdett-e játszani szaxofonon, vagy valami máson. Én voltam az, aki válaszolgatott ezen a kérdésen, hat éve.

2017. júl. 25. 23:48
 13/15 A kérdező kommentje:

Járok még erre éppenséggel! :)

Sajnos nem játszottam azóta szaxofonon, 3-szor próbáltam jelentkezni a zeneiskolába szaxofonra, de mindig azt mondták hogy nincs szabad hely. Továbbra is ugyanannyira érdekel a hangszer, szóval előbb vagy utóbb mindennek eljön az ideje

2017. aug. 4. 00:04
 14/15 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy reagáltál. Remélem, sikerül valamikor. :)
2017. aug. 18. 17:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Na most. Nem kedvet elvenni akarok, meg lelkesedést lelohasztani, sőt. Én is szaxofonozom, 7 év fuvolázás és 2 év zongora után ezt is elkezdtem. A zongora abbamaradt, de a fuvolázást nem hagytam abba.) Szerintem óriási előnyt jelent az, ha tanultál már másik hangszeren, ez a kottaolvasás terén is jól jön (egysoros kotta, annyi benne a macera, hogy Fisz'''-ig tudni kell elolvasni, de az a harmadik felső pótvonal feletti hang, kereszt előjegyzéssel, szóval abszolút kivitelezhető.)

Amennyiben nem játszottál még fúvós hangszeren, el kell majd sajátítanod a helyes légzést, illetve a kifejezetten szaxofonra jellemző szájtartást, amivel lesze egy "kis" dolgod.

Szolfézsból összesen annyi kell, hogy a hangnemeket, hangközöket, előjegyzéseket, meg a kottában előfordulható jeleket, szavakat ismerd, illetve ugye kottaolvasás is hasznos. De. Én soha nem kezdenék el otthon, egyedül tanulni. Kell egy tanár, aki segít, átlendít a rosszabb időszakokon. És igen, szükséges a napi szintű gyakorlás. Vagy ha arra nincs lehetőséged valamiért, minden nap nyúlj hozzá a hangszerhez, töröld át, simogasd meg, nézd át a kottáidat, vagy haallgass szaxofont online. Nem csupán a lelkednek teszel vele jót, hanem a hangszerhez való viszonyod, hozzáállásod is változni fog. Sokkal bensőségesebb kapcsolatod lesz a hangszereddel.

Elsőre nem ajánlok hangszert venni, ki kell tapasztalnod, hogy milyen típus is jó neked.

Ebből a szempontból is jobb a zeneiskola, ott lehet bérelni, sokkal olcsóbban. Nálunk ezer forint félévenként a hangszer bérlése.

Remélem nem keserítettelek el, nem az volt a szándékom, csak gondoltam leírom a tapasztalatot.

Kitartást hozzá, sok szép, tiszta hangot, jó kedvet és hasznos gyakorlással eltöltött időt!

2018. márc. 22. 21:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!