Hogyan kell gitárt hangolni?
A gitárhangolás legegyszerűbb módja (hangológép nélkül) az, ha a húrokat hozzáhangolod egy ismert, biztosan tiszta hanghoz. Ez lehet egy hangolósíp, egy zongora, vagy bármely más hangszer, de a kérdésedből kiindulva feltehetően nem rendelkezel ilyesmivel.
Ez esetben javaslom a következő oldalt: [link]
Itt a különböző húrokra egyszer rákattintva, egymásután 3X fog megszólalni az adott hang, amelyre a te gitárodon is hangolni kéne az adott húrokat. Tehát addig csavargatod a hangolókulcsot a gitárfejen, amíg az adott húr többé kevésbé úgy szól, mint ahogy ezen a honlapon, ha a megfelelő húrra kattintasz.
Ha végeztél, a húrok "képe" alatt található egy tabulatúra is az E-dúr akkordról, melyre ha rákattintasz, hallani fogod hogyan szól az E-dúr egy jól behangolt gitáron. Ezzel értelemszerűen ellenőrizheted, hogy jól dolgoztál-e.
nekem is volt egy ilyen kérdésem :)
én az ötérintős technikát olvastam a gitárkönyvben, de nincs hozzá fülem, úgyhogy majd veszek egy hangológépet
a régi ami a bátyámé volt az már nem működik tökéletesen és már be is csapott egyszer :S
Sajnos hallásom épp nem tökéletes,de szerencsére apukámnak nagyon jó hallása van és megmondom,hogy ellenőrizze le mennyire jó..:) Megpróbáltam behangolni és hasonlít is..
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!