Gitárosok! Az én esetembe milyen gitárhúrt kellene
vennem?
Figyelt kérdés
Egy Cort eart 70 ns akusztikus gitárom van. Erre a gitárra milyen gitárhúrt célszerű rá kezdőként vennem? A vastagságra gondolok, hogy ne szakadjon el hamar, szépen szóljon, de ne is legyen túl erős vagy nehezen játszható rajt. (Márkát is írhattok ha van jó tapasztalat) De ezek a méretek a fontosabbak most.
2011. nov. 8. 10:55
1/8 anonim válasza:
hát ha ne is legyen túl vékony meg ne is túl erős, akkor próbálj ki egy medium-ot :D nem olyan sok egy csomag húr (jómondjuk rohadtsok hosszútávon :D), de néhányhavonta úgy is cserélni kell, most kipróbálsz egy mediumot, aztán ha úgy érzed hogy erősebb is mehet, akkor következőnek veszel olyat :D
Ha azt veszed észre hogy túl hamar rozsdásodnak, vegyél bevonatosan, Elixir, vagy Daddario EXP, azok drágábbak, de vékony műanyag bevonatuk van, szóval az véd elvileg
2011. nov. 8. 12:51
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Néztem egyet erről mit gondolsz: [link]
Viszont azért is tettem fel a kérdést hogy méretből melyik lenne az ideális? Ezekre gondolok: 11-52 vagy 10-48 stb. Melyik?
2011. nov. 8. 13:09
3/8 anonim válasza:
Az nem a méret, az a vastagság, és kb az egyenlő azzal hogy milyen erős:) A vastagabbnak erősebb hangja lehet, viszont nehezebb lefogni, a véknyabbnak talán kevesebb az élettartama egy kicsit, de nem az a mérvadó, hanem az lazább, könnyebb nyújtani, meg lefogni is egy picivel :D
2011. nov. 8. 14:44
4/8 anonim válasza:
amúgy amit mutattál, az pont olyan bevonatos, írják is hogy hosszabb élettartama lehet, mondjuk ugyanúgy elszakadhat, de kopni kevésbé fog. szerintem jó választás :D
2011. nov. 8. 14:45
5/8 A kérdező kommentje:
Jaja, értem.
Mivel ugye kezdő vagyok, vékonyabb lenne jó 10-50 mondjuk?
És azt honnan tudom meg hogy most milyen van e rajt, újan vettem ezzel a húrokkal. Tolómérővel mérjem le? :D
2011. nov. 8. 14:48
6/8 anonim válasza:
Én a 11-52-es szettet ajánlom azért, mert alapból ilyen szettel szállítják a gitárokat tudtommal. A 10-es szerintem túl vékony, nem fog valami jól szólni a gitár, meg nem rossz, ha megszokják az ujjaid a közepesen vastag húrokat, nem jelent majd problémát lefogni.
2011. nov. 8. 19:25
7/8 anonim válasza:
Hát nekem akusztikuson is elektromoson is a legjobbat a 10-52 es húrkészletek nyújtották...Jó igaz,egy ilyen kaliberű gitár mint az enyém meg van áldva sok kényelmi funkcióval de mégis a 10-52 a legjobb (nem az aksuztikusról beszéltem :) csak érdekességképpen).Szerintem az első kollégának igazat adva vegyél egy medium 10-46 vagy 10-52 es húrt és ha nem akarod a gyors szakadást Elixirt vegyél.Nekem könnyen izzad a kezem és ráadásul nyáron a csöves erősítők mellett a próbateremben is megállta a helyét,sőt még mindig megvan és nincs elszakadva csak már cseréltem mert untam :) De ettől függetlenül használtam 7 hónapot...Az nem kis idő azért húroknak és még mindig szépen csengtek.Én ezt az opciót ajánlom,vagy esetleg a DR Handmade Extra Life húrokat de ha olcsóbbat akarsz D'Addario (de nincs vele túl jó tapasztalatom :S)Remélem tudtam segíteni.
2011. dec. 27. 08:34
8/8 anonim válasza:
Én d'Addariot használok, mert az nem drága de azért nem is gagyi. Akusztikusra 11-est, elektromosra 9-est vagy 10-est szoktam rakni, de ezt ki kell tapasztalni, hogy neked milyen jön be :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!