Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kik vagy mik is a punkok?

Kik vagy mik is a punkok?

Figyelt kérdés

12-16 ev koruliek valasza erdekelne

koszi elore is

2009. máj. 7. 14:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%

ezt nem értem :)

miért a 12-16 évesek válaszai érdekelnek, mikor a nagy részük követ egy stílust, és fogalma sincs mi az, vagy amennyi van, az általában téves információ? :)

én azért leírom neked kik a punkok:

A punk egy rendszerellenes zenei mozgalom, amely 1974-1975 táján alakult ki (habár átmeneti formái már évekkel korábban is léteztek) olyan együttesek, mint a Ramones, a Sex Pistols, a The Damned és a The Clash zenéjével.A fogalmat gyakran használják a zenei mozgalomhoz kapcsolódó divatirányzattal, ideológiával és szubkultúrával, vagy akár a tiszteletlen („csináld magad”) hozzáállással kapcsolatban is.

A punkok azok az emberek akik ehhez a szubkultúrához tartoznak, és punk zenét hallgatnak.

2009. máj. 7. 14:17
 2/15 anonim válasza:
73%

Szia

A punk egy rendszerellenes(lázadó) zenei mozgalom, amely 1974-1975 táján alakult ki.Sajátságos viseletük(öszefirkált cuccok kopott fölhajtott kiszakadt farmer stb...)és zeni stílusok van. Általában bandában járnak. Gyakorlatialg lázadók akik ki akarják fejezni különcségüket.Ellentétük a jobboldali beálítottságu skin és boon headek am azért érdekes mert egykor egy és ugyan az volt a két csoport. Ha érdekel még valmi konkrétan kérdezz nyugodtan.

16/F Egy ultra srác...

2009. máj. 7. 14:21
 3/15 anonim válasza:
77%
Kedves. 1edik az első sort én is a wikipédiáról másoltam de a többit azrét írtam fejből mert mamár a punk fogalom nem igazán a punk rockra irányul inkább magukra a punkokra akik nem mindig punkot hallgatnak:)
2009. máj. 7. 14:22
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Második hozzászókót kijavítanám azzal, hogy az ellentéte a skinhead és bonehead mozgalom. Olyan nincs, hogy boonhead :D
2009. máj. 7. 14:41
 5/15 anonim ***** válasza:

az én olvasatomban, a punkok azért punkok, mert ....ezt már leírtam.

te akkor mit hallgatsz, vagy mit csinálsz, ami miatt punk vagy ?:)

2009. máj. 7. 14:54
 6/15 anonim ***** válasza:
78%

Hát mostanában már franc se tudja...

Eredetileg az volt, amit már leírtak, csináld magad ruhák, elég különleges figyelemfelkeltő külső... Meg hát a zene...

Mostanában megmaradt a külső. De tele vannak a rockboltok punk cuccokkal, amiket ŐK eredetileg maguknak csináltak... Mist már mindegyik punkon bolti cuccok vannak. Ettől függetlenül nekem mondjuk nagyon tetszik ez a stílus, még ha nem is olyan igazi punkok. (De szerintem még mindig jobbak mint akik régen hetekig nem fürödtek)

A zene meg rengeteg ágra oszlott... Ha engem kérdezel, a Sex Pistols olyan elmegy kategória, az Expolited-et nem szeretem, az olyasmi mint egy metál (Mondjuk ÉN a metált is szeretem, de ez spec. nem tetszik)van még ugye a Pennywise meg hasonlók... Ez a klasszikus punk zene.

Aztán ott van a Skate Punk- egyik nagy kedvencem, amit a deszkások hallgattak, eredetileg kaliforniában fejlődött ki.. Olyan együttesek mint az Offspring, NofX, Green Day (Néhány számuk még beletartozik ebbe a kategóriába, a nagyja már pop, de pl. a Jesus of Suburbia egész Sk8 punkos) Blink 182, Sum 41, meg hasonlók... Általában a Punk Rock elnevezést használják erre is mostanában.

Van a ska punk, Goldfinger, Locos meg hasonlók, ez egy skas beütésű punkzene..

Meg ugye pop-punk, ami egy elég tág fogalom, mert a sk8 punkra is szokták mondani hogy pop-punk, ebbe tartozik a Green Day egyértelműen. Viszont van a másik vége, Avril lavinge RÉGEBBI (Pl. Skater Boy) számai is ide tartoznak. Elég gázos ezt bármilyen punknak nevezni, de hát ez van...

De ha a hivatalos leírást akarod tudni, akkor ajánlom a Wikipédiát.

2009. máj. 7. 18:42
 7/15 A kérdező kommentje:

kosz szepen de azert akartam hogy 12-16 ev koruliek irjanak mert tudom hogy nem tudjak hogy kik is igazabol a punkok.azt szertnem tudni hogy ok mit gondolnak hogy mibol is all ez.

en tudom hogy kik a punkok...es barki tudja ha beirja a wikipediaba...

olyan valaszok erdekeltek volna amit maguktol irnak a gyerekek....de most mar elolvasshatjak itt (a felet kb. nemertik persze) ... de azer kossz...normalis valaszt mostmar nem fogok kapni,vagyis olyat ami nekem kene :-j

2009. máj. 8. 12:54
 8/15 A kérdező kommentje:
amugy meg a punkoknak nem feltetlenul elleteteik a skinheadek...vannak naci punkok is de m1 ha mar annyira okoskodtok :-j
2009. máj. 8. 12:55
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
az igazi skinheadek a pankok "barátai" am..
2009. jún. 20. 19:54
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

vicces ezeket olvasni.

a punknak manapság már nincs értelme, szeretheted, de felesleges úgy öltözködni

2010. ápr. 21. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!