Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretnék dalt írni, tudok...

Szeretnék dalt írni, tudok zongorázni, csak nem tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá. Azt kell lekottázni, amit énekelek, vagy valami aláfestést kell kitalálnom? Adna valaki tippeket?

Figyelt kérdés
2009. máj. 3. 18:12
 1/4 Thurston ***** válasza:
75%

Miért kéne bármit is lekottázni? Leülsz a zongora mellé, és elkezded játszani ami az eszedbe jut. Aztán ha már van pár jó témád, akkor ráénekelsz valamit, és előb vagy utóbb megszületik egy dal... Nem kell ezt ennyire túlbonyolítani.

O)))

2009. máj. 3. 18:28
 2/4 anonim ***** válasza:

hello:D

én szoktam dalokat írni. Úgy csinálom, hogy először megírom a szöveget(ha csak instrumentális dalokat írsz, akkor természetesen ezt kihagyod:D)

aztán kitalálok rá valamilyen dallamot csak énekelve(na meg ritmust:D)

azután addig próbálkozom hangszeren (én zongorán), amíg valami efogadható hangzása nem lesz. Ha szuper ötleted van, azt írd le. Akár le is kottázhatod, de egy-két megjegyzés-szerű hangot néha csak szolmizálva vagy ABC-s hangokkal jegyzem le.

én így csinálom. Sok sikert! :)

2009. máj. 7. 17:06
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszike a tanácsot! Ki fogom próbálni, bár érzem, hogy egy kicsit nehéz lesz(most csinálok ilyet először), majd ha sikerül valami, akkor szólok:)
2009. máj. 8. 18:39
 4/4 anonim ***** válasza:
előző vagyok :D szóljál mindenképpen :) és mondd el hogy sikerült :P
2009. máj. 11. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!