Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy tudom a hangkártyámat...

Hogy tudom a hangkártyámat átállítani MONO-ra? Vagy át swicthelni? Lehetséges?

Figyelt kérdés
2011. szept. 18. 23:37
 1/4 anonim válasza:
Nem tudod. Szoftveresen tudod zeneszerkesztőkben mint pl cubase. Vagy keresd meg a switchet ;)
2011. szept. 19. 01:00
 2/4 mbalage ***** válasza:
Ezt egy kicsit pontosítsd! Bemenetet, vagy kimenetet akarsz monósítani? Mi a célod vele? Miért nem jó a sztereó? Stb...
2011. szept. 20. 01:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Na szóval! Azért kellene mert van egy keverőm ami mono bementű! És én mono kimetet szeretnék a hangkártyámra! Hogy lehetséges ez? Hangkártya Típus: Cmedia CMI8738!
2011. szept. 20. 23:46
 4/4 mbalage ***** válasza:

Áhhá! Így már érthetőbb a dolog.

A kártya kimenete mindenképp sztereó, ezt nem tudod megváltoztatni (esetleg ha saját drivert írsz hozzá, de az már atomfizika tudomány). Azt viszont senki sem tiltja meg, hogy a kimenetből csak az egyik oldalt vezesd be a keverőbe. Ez csak kábel kérdése, és mindenképpen működni fog, viszont nem tökéletesen: a zenei arányok kissé eltolódhatnak, és az esetleges kórus ill. téreffektek miatt talán kicsit lebegős lesz a hang.

Ha ezeket ki akarod küszöbölni, akkor egyszerűen szoftverből monósítsd le a zenét, amit a kártyára küldesz! Erre a zeneszerkesztők mindegyike képes, de sztem a multitrack felvevők nagy része is (a Sonar pl. tudja).

EGyébként, a keverődnek nincsen több monó bemenete véletlenül? Mert akkor egyszerűen beviszed a bal oldalt az egyik sávra, a jobbat pedig egy másikra, és a keverő szépen összekeveri neked őket!

2011. szept. 21. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!