Kovács Ákos sem tud kottát olvasni, sem írni. Ő csak gitározik, és énekel, a zenészei írják le általában. Ezt egyszer nyilatkozta. :-))
2009. aug. 30. 19:06
12/18 anonim válasza:
Én jelenleg internetről tanulok gitározni..Elég jól megy:) Persze még van mit csiszolni..de kottát olvasni-áhh:D kizárt
2009. okt. 25. 00:40
13/18 anonim válasza:
Attól függ szerintem, hogy szólógitározni vagy akkordozni szeretnél. előbbinél nem árt, de utóbbinál nem lényeg. Pl. én sem értek a kottához, mindig is utáltam, de attól függetlenül 20-30 akkordot minden gond nélkül meg tudtam tanulni és használni. Ezért is népszerű hangszer a gitár. :)
2009. nov. 3. 10:28
14/18 anonim válasza:
na, mostmár többet tudok erről, szal leírom:D a hagyományos 5vonalas kottát nemsok könnyűzenei ismeri.. vagyis inkább sok jó gitáros nem ismeri.. ahelyett ott a TAB, azt majd megtanulod. Improvizálásnál előjönnek majd a szolfézs dolgok, meg a zeneelmélet, azt érdemes megtanulni, de az ötvonalas kottát akkor is hanyagolhatod:)
2009. nov. 3. 21:33
15/18 anonim válasza:
Meg lehet, de később amikor már jól játszol hiányozni fog. sokat lehet tanulni a kottából elméleti részt, egyszerűen nem fogsz tudni tovább lépni nélküle. leragadsz egy szinten.
2010. jan. 29. 16:14
16/18 anonim válasza:
Igen, érdemes megtanulni kottát olvasni egy gitárosnak, de csak ha jólesik. Nem érdemes erőltetni a hagyományos kottát ha még nem állsz készen rá, mert tuti elmegy az ember kedve így az egésztől. Ha viszont érdekelnek a hangok, az hogy melyik húron és bundon milyen hang van, akkor biztosan jó érzés lesz majd ha egy kottából - ha lassan is- de gitár segítségével kivarázsolod a hangokat. :)
Tapasztalatból beszélek. Mostanában kezdett érdekelni, hogy hogyan lehet lekottázni amit a gitáron pötyögök. ajánlom a guitar Pro program használatát, mert ott nemcsak tabot látsz, hanem a hagyományos kotta is kirajzolódik alája. ha sok ilyent nézeget és hasonlítgat össze az ember, akkor sokkal könnyebben megy a barátkozás a hagyományos kottával. :)
2010. febr. 16. 12:20
17/18 anonim válasza:
fél éve van gitárom , 2 , eddig csak tab rol tanultam, sweet child om ine , november rain szólók ;) és csak tabról, de kottával szerintem eddig nem jutottam volna még el, amugy is, ha akkordot tanulsz be, azzal hogy játszasz el egy szólót? sehogy, ennyit erről hogy
elektromosgitár=tab=modernizálódjunk már emberek
2010. febr. 23. 19:10
18/18 anonim válasza:
Még szép. Én 8 év gitározás után sem tudok kottát olvasni, mégis technikás zenét játszom. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!