Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Meg lehet tanulni gitarozni...

Meg lehet tanulni gitarozni kottaolvasas nelkul?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 20. 21:48
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
nem csak akusztikus gitaron hanem elektromos gitaron
2009. ápr. 20. 21:55
 2/18 Thurston ***** válasza:
49%

Zenét tanulni hallás után KELL. Meggyőződésem, hogy csak úgy lehet igazán jó az ember.

O)))

2009. ápr. 20. 22:01
 3/18 anonim ***** válasza:
86%

Hát, szerintem jó lenne megtanulni a szolfézst is. Hisz hallás után is lehet tanulni, de nem mindent, sőt... nagyon kevés dolgot. Persze nem a szolfézst kell magolni, de "nem árt" tisztában lenni vele.

Kicsit lehet, de, ha egy minimális szintel komolyabb tabot, ne adj Isten kottát kapsz, akkor eléggé leéghetsz...

2009. ápr. 20. 22:05
 4/18 anonim válasza:
93%
Hát hagyományos kotta nem feltétlen kell, de gitár tabot azt nem árt, de az meg nagyon egyszerű.
2009. ápr. 20. 22:47
 5/18 Thurston ***** válasza:
72%

"Hisz hallás után is lehet tanulni, de nem mindent, sőt..."

Miért, mi az amit nem tudsz megtanulni hallás után? Példákat kérek, látom értessz hozzá...

O)))

2009. ápr. 20. 23:58
 6/18 anonim ***** válasza:
ígyvan, mint már valaki mondta előttem, sok gitáros TAB-okat használ, de még a taboknál is egyszerűbb ha megtanulsz néhány akkordot, és már azzal is szép dalkíséreteket tudsz játszani;)
2009. júl. 13. 23:27
 7/18 anonim ***** válasza:
74%

Persze hogy meglehet. A világ legjobb gitárosai közül, több mint a 70%-a nem tud kottát olvasni.

Szíves figyelmedbe ajánlom az ugynevezett TAB -ot, ami szimplán, és egyszerüen megmutatja, hogy meik huron, hányadik bundon kell lefognod az adott hangot. Én mindigis TAB-on tanultam, és minden gitárismerősöm TAB -on tanul. Szóval ha nem akarsz szolfézst tanulni, akkor ne tanulj :) énse tanultam.

2009. aug. 1. 09:04
 8/18 anonim ***** válasza:
89%

Gitározni tudok, kottát olvasni nem (éppen csak a hangokat):D (tanár nélkül tanultam).

Tehát meglehet tanulni. Tabulatúrát tudok olvasni.

2009. aug. 1. 19:34
 9/18 anonim ***** válasza:
65%

Jah Mester Tamás sem tud kottát olvasni. De meg akar tanulni.

ae előbbi voltam

2009. aug. 1. 19:39
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Először ismerd meg a hangszert, tanuld meg használni, légy vele tisztában hol milyen hangot tudsz rajta lejátszani. Aztán játssz rajta szívből évekig.Úgyis bántja a füledet ha valami fars ;) Amikor ez megvan keress rá googleben, hogy mi az amit játszol :)

Igyekezz élvezni amit tudsz a gitárral és ne akard görcsösen eljátszani mások virtuóz szólóját. Egy három akkordos BB king dal is jelenthet olyan zenei élményt, mint egy paganini vagy richard bona mestermű :)

2009. aug. 28. 02:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!