Meg lehet tanulni gitarozni kottaolvasas nelkul?

Zenét tanulni hallás után KELL. Meggyőződésem, hogy csak úgy lehet igazán jó az ember.
O)))

Hát, szerintem jó lenne megtanulni a szolfézst is. Hisz hallás után is lehet tanulni, de nem mindent, sőt... nagyon kevés dolgot. Persze nem a szolfézst kell magolni, de "nem árt" tisztában lenni vele.
Kicsit lehet, de, ha egy minimális szintel komolyabb tabot, ne adj Isten kottát kapsz, akkor eléggé leéghetsz...

"Hisz hallás után is lehet tanulni, de nem mindent, sőt..."
Miért, mi az amit nem tudsz megtanulni hallás után? Példákat kérek, látom értessz hozzá...
O)))

Persze hogy meglehet. A világ legjobb gitárosai közül, több mint a 70%-a nem tud kottát olvasni.
Szíves figyelmedbe ajánlom az ugynevezett TAB -ot, ami szimplán, és egyszerüen megmutatja, hogy meik huron, hányadik bundon kell lefognod az adott hangot. Én mindigis TAB-on tanultam, és minden gitárismerősöm TAB -on tanul. Szóval ha nem akarsz szolfézst tanulni, akkor ne tanulj :) énse tanultam.

Gitározni tudok, kottát olvasni nem (éppen csak a hangokat):D (tanár nélkül tanultam).
Tehát meglehet tanulni. Tabulatúrát tudok olvasni.

Jah Mester Tamás sem tud kottát olvasni. De meg akar tanulni.
ae előbbi voltam

Először ismerd meg a hangszert, tanuld meg használni, légy vele tisztában hol milyen hangot tudsz rajta lejátszani. Aztán játssz rajta szívből évekig.Úgyis bántja a füledet ha valami fars ;) Amikor ez megvan keress rá googleben, hogy mi az amit játszol :)
Igyekezz élvezni amit tudsz a gitárral és ne akard görcsösen eljátszani mások virtuóz szólóját. Egy három akkordos BB king dal is jelenthet olyan zenei élményt, mint egy paganini vagy richard bona mestermű :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!