A hangos zenehallgatás okozhat halláskárosodást?
Nem okozhat, hanem okoz. Nekem már gyengébb az egyik fülem, mert mindig ott hallgattam félfüllel, és jó hangosan. Azóta sokkal halkabban hallgatom, és így is tudom élvezni.
Amúgy ez egy ördögi kör, mert, ha hangosan hallgatod, akkor megszokod, és még hangosabbra állítod, aztán megint, és megint, aztán már maximumon is van.
Igen okoz. Egyrészt halláskárosodást, másrészt ideiglenes vagy végleges tinituszt.
(És a zenészek egyáltalán nem hallgatnak mindent hangosan, a próbák nagy része szinte erősítő nélkül van, stúdióban a felvétel mellett nyugodtan lehet beszélgetni.
Bizony okozhat! ha nem is azonnal, de fokozatosan biztosan.
én azóta hallgatom jóval halkabban a zenét mp3-ban, mióta egyszer úgy jártam, hogy a metrón ültem, és direkt jó hangosra tettem a hangerőt, mert a kedvenc számom jött, és nem sokkal később iszonyatosan elkezdett fájni az egyik fülem. na akkor nagyon megijedtem... sztem csak a szerencsémnek köszönhetem, hogy nem sérült meg komolyabban a dobhártyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!