Szolfézs, zeneirodalom, zenetörténelem. Mit válasszak? Mit tanulnék ott?
Milyen alapvizsga?
Egyébként egy szóra sűrítve szolfézson kottaolvasást tanulsz, zeneirodalmon zenét hallgatsz, zenetörténelmen pedig a zenészek, főleg a zeneszerzők életrajzát és a kapcsolódó történelmi eseményeket.
A szolfézs akkor jó, ha hangszeren játszol vagy énekelsz. A zenetörténelem akkor, ha szeretsz magolni. A zeneirodalom a legjobb szerintem, ott "csak" zenét kell hallgatni, megismerkedsz a zeneirodalom remekeivel :)
Mellesleg 13 éves vagyok.
De a kedves Előző válasza alapján talán a szolfézs, vagy a zenetörténelem a nekem való. :D Köszönöm
Hát, én 18 éves vagyok, 6 éves korom óta zenélek, és nem értek egyet az előző hozzászólóval. Vagy szegénynek nagyon rossz tanára lehetett... Ennyi idősen mindenképpen a szolfézst válaszd, az mindennek az alapja, nem is értem, hogy ajánlhatják fel a többit. A jó zenetöri vagy zeneirodalom órán elemzel is, ami nyilván a szolfézsra épül.
Pont az előző hozzászólón tanulva nem árt utánakérdezned, hogy nálatok a tanár mit vár el és mit tanít. Magolni mindenhol kell, zenét hallgatni is minden szakon fogsz. Ellógni ("úgyis zenét hallgatunk, inkább nem csinálok semmit, csak bejárok és alszok" - gyakori zenetörin, de az ilyeneknek semmi haszna) pedig bármit el lehet - csak van, amit nem érdemes. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!