Melyik gitár éri meg jobban?
első gitár lessz
vagy
bal kezes vagyok, de nem tudom éreznék e különbséget a bal és jobb kezes gitár között
a jobb kezeset jobb kézzel pengetik ha jol tudom?
Helló, igen a jobbkezeset jobb kézzel pengetik és mivel az első jobb kezes te meg bal kezes vagy a te helyedben én a 2ikat venném, de ha találsz balkezesben olyat mint az első akkor inkább azt vedd meg.
Ellenben ha kezdő gitáros vagy érdemesebb lenne akkor is a második, mert nylon húroson könnyebb tanulni nem metéli szét a kezedet, aztán fél év után kb jöhet a fém húros.
Függ attól is mit szeretnél játszani, mert metált azt elég fura a nylon húroson. Általában a fémhúroson jobb zúzni. :)
A fémhúrosat vedd, fölösleges nylonnal kezdeni. Aki azt mondja, hogy azzal érdemes az nem ért hozzá vagy hazudik. X ismerősöm van, akik klasszikusat vettek első gitárnak és kidobott pénz lett belőle mert hamar rájöttek, hogy a fémhúrosnak jobb hangja van és olyat akarnak azóta.
Ezt a cortot különösen ajánlom, nekem is ilyenem van, jó gitár az áráért. Ha nem találsz balkezes változatot, vegyed meg jobbkezesben és vidd el hangszerészhez áthúrozni. Magad ne vállalkozz erre, mert nem csak áthúrozásról van szó, a húrvezetőt is ki kell cserélni felül, lehet hogy mást is kell még állítani, annyira nem tudom.
Egyébként én is balkezes vagyok, de jobb kézzel pengetek, mert így szoktam meg. Ha természetesnek érzed, csinálhatod te is úgy, de ha bal kézzel érzed inkább a pengetést, maradj a balkezesnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!