Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretnék zene számot írni,...

Szeretnék zene számot írni, hogy kezdjem?

Figyelt kérdés

Arra gondolok hogy hogy vannak a lépések. Kezdő vagyok még e téren, gitározok másfél éve és van egy deathcore bandánk és jó lenne összedobni egy saját számot.

Olyan válaszokra gondolok minthogy a dalszöveget vagy pedig a hangszeres részét írjam először mert azt tudom rendes zenéknél a szöveget írják először de ez igazából nem olyasmi fajta zene. De ez csak egy pléda volt. Válaszokat nagyon köszönöm előre is, és elég fontos lenne. Köszi.

2011. júl. 14. 17:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Sztem a dalszöveget írd először,utána meg a hangszeres részt:)Vagy ha te nem tudsz olyan jól szöveget írni,akkor írd te a hangszeres részt és vki más meg a dalszöveget.Vagy nincs olyan a bandátokban,aki jól tud dalsöveget írni?És eddig csak feldolgozásokat játszottatok?
2011. júl. 14. 20:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Többnyire nem a szöveget írják meg, hanem megvan a zene hangulata, és ahhoz jön a szöveg. De van, aki fordítva csinálja.
2011. júl. 15. 10:50
 3/6 A kérdező kommentje:
hangulat megvan, most itt a fő kérdés hogy a hangszer (gitár és dob elsősorban) vagy a dalszöveg részét írjam meg. de szerintem a dalszöveget hamarabb.
2011. júl. 16. 18:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is először a szöveget kéne.
2011. júl. 16. 21:36
 5/6 anonim ***** válasza:
MIért a szöveget? Mi a zenekarunkal úgy szoktuk ezt megoldani. Hoz valaki egy gitártémát, megmutatja. Aztán megnézzük van-e a töbinnek valami ötlete hozzá. Ha már valamennyire összeállt a dal. Az énekes elkezd halandzsázva énekelni valamit. És ennek a mintájára készül a szöveg el. Sok zenekar így csinálja. Pl a Beatrice már rég játszotta koncerteken az utálom a 20 századott, de még sokáig nem volt szöveg hozzá.
2011. júl. 17. 10:50
 6/6 A kérdező kommentje:
értem én, de én angolul szeretnék írni, és úgy kicsit nehézkes.
2011. júl. 18. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!