Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A Quimby szerintetek külföldön...

A Quimby szerintetek külföldön is megállná a helyét?

Figyelt kérdés
2011. júl. 10. 15:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Miért ne? Több magyar előadót is szeretnek külföldön
2011. júl. 10. 15:45
 2/13 A kérdező kommentje:
Azért vetődött fel bennem ez a kérdés, mert valamiért úgy érzem, itt Magyarországon túlzottan el vannak ájulva tőlük. Nem azt mondom ezzel hogy rossz, mert sok számukat szerettem én is régebben, főleg a korai időszakukból, de szerintem elég nagy hasonlóság van Nick Cave, Tom Waits és a Quimby között, mondhatni ezekből gyúrta össze magát a Quimby, ami szintén nem baj, mert mindenkit inspirál valami. Csak arra lennék kiváncsi, hogy ha kidobnák őket a világpiacra, érhetnének e el nagyobb tábort, vagy sem. Unalmasnak, izgalmasnak találnák e őket.
2011. júl. 10. 15:47
 3/13 anonim ***** válasza:
46%
egy rakás szar ahoz képest amilyen hipe van körülötte, ha már ilyesmi műfaj akk a kispál ezerszer jobb (volt)
2011. júl. 10. 15:52
 4/13 A kérdező kommentje:
A Kispál szerintem is jobb volt sokkal, igen.
2011. júl. 10. 15:56
 5/13 anonim ***** válasza:
Kisebb sikereket elérnének, de azért nem ők lennének az új szuperzenekar. Szerintem elég egyszerű a zenéjük, a szöveg meg hogy is mondjam...általában értelmetlen, csak jól hangzó szavakat, kifejezéseket dobálnak egymás után.
2011. júl. 10. 16:30
 6/13 mbalage ***** válasza:
Bevallom, nem vagyok alaposan benne a munkásságukban, de szerintem igen mérsékelt a külföldi siker esélye. Én úgy érzem, a leglényegesebb jellegzetességük a szövegvilág, ami külföldön nem kamatoztatható. Maga a zene pedig nem mutat semmi olyat, amit mások ne mutattak volna már be ezerszer.
2011. júl. 11. 22:21
 7/13 anonim válasza:

Szerintem ha nem magyar zenekar lennének, nem Mo.-ra születtek volna, hanem mondjuk Angliába, akkor simán lennének olyan híresek, mint most itthon, de legalábbis egy ismert brit zenekar lennének :) - De ez csak az én véleményem.

(Valaki írta, hogy a Quimby szövegei értelmetlenek, nagy szavak egymás után - hát szerintem meg pont nem :) Számomra egyáltalán nem értelmetlenek. Költőiek. (A Hiperkarma még ilyen, mármint a szövegek tekintetében.)

2011. szept. 1. 13:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Még ha érthetetlen is lenne, az sem lenne baj, mert...más zenekarok is vannak olyanok, akiknek értelmetlen a szövegük, és ezt ők maguk vallották be, hogy csak szavakat tettek egymás után.
2011. szept. 1. 14:47
 9/13 anonim ***** válasza:

(Valaki írta, hogy a Quimby szövegei értelmetlenek, nagy szavak egymás után - hát szerintem meg pont nem

Képzeld, én írtam, és a Hiperkarma a kedvenc magyar együttesem.

2011. szept. 1. 23:30
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem lehetne sikerük, nem túl nagy persze, mint az olyan előadóknál akiket nem egy producer talált ki, hogy pénzt csináljon belőlük, mert ugye a média csak azokat nyomja mindenhonnan, de szerintem akkora sikerük lehetne mind a többi underground zenekarnak.

Amúgy azzal teljesen egyetértek, hogy Nick Cave és Tom Waits hatott rájuk, de ez inkább a korai számokra volt jellemző. Szerintem most már kialakult a saját stílusuk. Amúgy meg Nick Cave számait nem lehet senkivel összehasonlítani, zeneileg se, de a szövegeket pedig végképp nem mivel az már sokkal inkább irodalom. Nem csoda, hogy irodalom professzor. : )

2011. nov. 4. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!