Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Két kérdésre nem tudom a...

Két kérdésre nem tudom a választ, már utánanéztem, mi lehet?

Figyelt kérdés

1. Hova és miért utazott Bach 1705-ben?

2. Sorolj fel Liszt Ferenc életéből három fontos állomást!

2011. jún. 13. 11:04
 1/2 anonim ***** válasza:
1. Bach életének eddig jelentősebb pillanata az 1705-ös lübecki utazása volt, hogy meghallgassa az ottani Marienkirche híres orgonistátját Dietrich Buxtehudét.
2011. jún. 13. 11:58
 2/2 anonim válasza:

Az első kérdéshez még annyit fűznék hozzá, hogy Buxtehude játéka Bach-ot 4 hónapra Lübeck városába marasztalta, melynek következtében mondták fel akkori állását. De ezt csak ógy zárójelbe:)

2.

a) 1827- Liszt letelepedett Párizsban, ahol addigi hiányos ismereteit kezdte kibővíteni. Végül kultúrember lett, amit teljesen egyedül vitt véghez, sok tanulással, olvasással és gyakorlással.

b) 1831- Liszt ekkor halotta először Paganini játékát. Paganini előadása annyira lenyűgözte, hogy elhatározta, ő is erre a szintre emeli zongorajátékát.

c) 1848-61-ben Weimarban a hercegi udvar karnagya. Erre az idõre esik zeneszerzõi munkásságának a felvirágzása s ekkor köt életre szóló barátságot Richard Wagnerrel.

2011. jún. 13. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!