A hosszas éneklés (1-2 óra) kifárasztja a hangszálaim, berekedek stb. Mivel soha nem tanultam a helyes éneklést, biztosan rossz a technikám. A környezetemben nincs magyar nyelvű tanár. Van magyarnyelvű könyv cd dvd-vel és meg lehet-e neten vásárolni?
Kottákat?
Vagy milyen könyvre gondolsz?
Hol laksz, hogy nincs magyar tanár a küzelben? Nem beszéled azt a nyelvet ahol laksz? Vagy ha keveset is, szerintem megéri elmenni énektanárhoz. Neki az a "mestersége", ő biztos tud segíteni, meg ajánlani olyan énekeket, amik a hangodnak is megfelelnek és fejlesztik is.
Amúgy nekem is kifárasztja a hangom a hosszas énekles. Egyszer szerdatól szombatin kórusprobáim voltak, meg a bandámmal is próbáltunk és vasárnap már nagyon fájt a torkom. Vigyézni kell, hogy miket és mennyit énekelsz, egyerre ne vágj bele, hogy egész nap énekelj, hanem előbb edződjön meg a hangod. De mindeképp menj tanárhoz.
Azért rekedsz be, mert "torokból" énekelsz... Egyébként Kerényi Miklós György könyvét ajánlom. E-mellett innen tudod megrendelni a legnagyobb énekoktató programot(most 30% kedvezménnyel): [link]
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!