Milyen zeneszerkesztő programmal csinálják mostanában a profi előadók house minimal progressive stílusban a zenéket?
Az FL Studió a legprofibb program, a nagy nevek 50%-a ezt használa (Deadmau5, Basshunter, Toby Emerson, Blake Reary)
Csak sok peachet kell letölteni, hogy profi legyen és nehéz megtanulni jól használni (2 év alatt menni fog)
Housera és technora a legalkalmasabb
az Ableton is nagyon jó.
De ott van a Logic, a Reason, a Sonar,a Pro Tools, a Cubase és biztos van amit kihagytam. Ezek mind mind profi szoftverek. Én ajánlom az Fl-t kezdésnek, mert szerintem könnyű és olcsó.
Ha olyan minőségű zenét akarsz ami a Profi stúdiókbol jön ki akkor ott Pro Tools-t használnak. (Szinte mindenhez pl filmekhez is) De annak a kezeléséhez azért nagy tapasztalat kell.
"Az FL Studió a legprofibb program"
Ez egy baromság, ahogy van. Nem igazán lehet rangsorolni a különböző programokat. Azért baromság. Househoz például kapásból sokkal szerencsésebb választás lehet az Ableton, mivel a house zenében a legnagyobb hangsúly a rejtett off-beat dobtémákon van, amit lényegesen könnyebb az Ableton felületén összehozni. Ráadásul a felsorolt előadók mind egyéb DAW szoftverek mellett használják az FL-t. (A legtöbb előadó több szoftvert is használ... Én például szinte az összes dalom összerakásához használok Abletont, FL Studio-t és Max/MSP-t is, szinkronizálva.)
Az a megállapítás, miszerint az FL-ben többmindent lehet csinálni, megintcsak óriási badarság. Az Ableton pont azért sokkal népszerűbb a kísérleti zenészek körében, mert jobban támogatja a teljesen egyedi, kreatív megoldásokat, míg az FL studióban bizonyos alapvető formuláktól nem lehet eltérni egyszerűen.
Konklúzió, a kérdező részére:
Az FL Studio olcsó, és a rideg, száraz kezelhetősége miatt jó lehet abból a szempontból, hogy mint az előbb írtam: a kötelező formulákat szájbarágja, de ennyi.
Ha viszont jobban szereted a kreatív kísérletezést, és azt, hogy egy-egy hangzást végtelen módon tudsz elérni, akkor inkább Ableton.
Ha otthon vagy dataflow programozási nyelvekben, akkor Max/MSP. Ha pedig az analóg rendszerek szimulációja tűnik vonzóbbnak, akkor Reason.
17:06
Ja, mellesleg baromira ez a lényeg. De talán kis útmutatás lehet az előző kommentem utolsó bekezdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!