Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen zeneszerkesztő programm...

Milyen zeneszerkesztő programmal csinálják mostanában a profi előadók house minimal progressive stílusban a zenéket?

Figyelt kérdés
Olyan profi zeneszerkesztő programot keresek, amivel a híres DJ-k és előadók csinálják a zenéket. Afrojack,muzzaik stb. Nem a mixelés érdekelni, hanem maga a zeneszerkesztés. Hallottam egy pár zene szerkesztő programról is pl.: Ableton FL studio, csak nem tudom hogy ezek alkalmasak lennének e rá. Minimal house, progressive stílusban szeretnék alkotni, tulajdonképpen amiket a mai discokba mennek. Aki járatos a támában az írjon!
2011. máj. 29. 15:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Az FL Studió a legprofibb program, a nagy nevek 50%-a ezt használa (Deadmau5, Basshunter, Toby Emerson, Blake Reary)

Csak sok peachet kell letölteni, hogy profi legyen és nehéz megtanulni jól használni (2 év alatt menni fog)

Housera és technora a legalkalmasabb

2011. máj. 29. 16:08
 2/16 A kérdező kommentje:
Az ableton nem jobb az fl studionál ?
2011. máj. 29. 16:17
 3/16 anonim ***** válasza:
Még sose használtam az Abletont, de úgy látom az FL-ben sokkal több mindent lehet csinálni
2011. máj. 29. 16:24
 4/16 anonim ***** válasza:

az Ableton is nagyon jó.

De ott van a Logic, a Reason, a Sonar,a Pro Tools, a Cubase és biztos van amit kihagytam. Ezek mind mind profi szoftverek. Én ajánlom az Fl-t kezdésnek, mert szerintem könnyű és olcsó.

Ha olyan minőségű zenét akarsz ami a Profi stúdiókbol jön ki akkor ott Pro Tools-t használnak. (Szinte mindenhez pl filmekhez is) De annak a kezeléséhez azért nagy tapasztalat kell.

2011. máj. 29. 16:32
 5/16 anonim ***** válasza:
Azért az FL-t a 200 dolláros árával én nem nevezném olcsónak
2011. máj. 29. 16:35
 6/16 anonim ***** válasza:
de olcsóbb mint a többi! és ha szemfüles vagy 100 dollárért is megkaphatod mert rengeteget ingadozik az ára. engem folyton bombáznak emailekkel hogy most olcsóbb, meg akciós meg ilyenek.
2011. máj. 29. 16:40
 7/16 A kérdező kommentje:
Ahogy elnézem a tutorial videókat, valahogy szerintem az Abletonnal jobb minőségű zenéket lehet készíteni, mint az FL studioval. Mi a véleményetek erről?
2011. máj. 29. 17:04
 8/16 anonim ***** válasza:
embertől függ hogy milyen zenét készít. Ha neked az Ableton jobban bejön mert úgy gondolod jobb akkor használd azt! Itt igazából nincs olyan hogy melyikkel lehet általában jobbat csinálni csak olyan hogy melyikkel vagy a legügyesebb.
2011. máj. 29. 17:06
 9/16 Thurston ***** válasza:

"Az FL Studió a legprofibb program"

Ez egy baromság, ahogy van. Nem igazán lehet rangsorolni a különböző programokat. Azért baromság. Househoz például kapásból sokkal szerencsésebb választás lehet az Ableton, mivel a house zenében a legnagyobb hangsúly a rejtett off-beat dobtémákon van, amit lényegesen könnyebb az Ableton felületén összehozni. Ráadásul a felsorolt előadók mind egyéb DAW szoftverek mellett használják az FL-t. (A legtöbb előadó több szoftvert is használ... Én például szinte az összes dalom összerakásához használok Abletont, FL Studio-t és Max/MSP-t is, szinkronizálva.)

Az a megállapítás, miszerint az FL-ben többmindent lehet csinálni, megintcsak óriási badarság. Az Ableton pont azért sokkal népszerűbb a kísérleti zenészek körében, mert jobban támogatja a teljesen egyedi, kreatív megoldásokat, míg az FL studióban bizonyos alapvető formuláktól nem lehet eltérni egyszerűen.

Konklúzió, a kérdező részére:

Az FL Studio olcsó, és a rideg, száraz kezelhetősége miatt jó lehet abból a szempontból, hogy mint az előbb írtam: a kötelező formulákat szájbarágja, de ennyi.

Ha viszont jobban szereted a kreatív kísérletezést, és azt, hogy egy-egy hangzást végtelen módon tudsz elérni, akkor inkább Ableton.

Ha otthon vagy dataflow programozási nyelvekben, akkor Max/MSP. Ha pedig az analóg rendszerek szimulációja tűnik vonzóbbnak, akkor Reason.

2011. máj. 29. 17:25
 10/16 Thurston ***** válasza:

17:06

Ja, mellesleg baromira ez a lényeg. De talán kis útmutatás lehet az előző kommentem utolsó bekezdése.

2011. máj. 29. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!