Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Minden rocker fekete?

Minden rocker fekete?

Figyelt kérdés
Miért hiszik a hip-hopot vagy rappet hallgató fiatalok azt, hogy minden rocker feketében, szegecses bakancsban és bőrdzsekiben jár még 40°C-ban is, és hogy a rockzene nem szól másról, csak a hajrázásról, az ordításról és a gitárhúrok tépéséről? Mert pl. én is rocker vagyok, de senki nem mondaná rám soha! Amikor először felvettem suliba a Guns N Roses-os pólómat, mindenkiben meghűlt a vér, hogy : "jézus, te ezt hallgatod?!" Hiába magyarázom nekik, hogy a rockban is vannak szép lassú, lírai számok, és nem csak üvöltés az egész, nem hiszik el. Amikor meg mutatok nekik egy olyan számot, amit mindenki ismer a rádióból, vagy mert ismertebb, és megtudják, hogy egy rockbanda énekli, azonnal lefújozzák, pedig eddig semmi bajuk nem volt vele. Miért alakult ki ez a vélemény a rockerekről? Miért mondják egyből a rockra, hogy sz@r, amikor még nem is hallották? Azért, mert manapság nem a rock a menő?
2011. máj. 8. 16:35
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
örülök, hogy ennyien vagyunk rockerek! :) legalább itt látom, hogy azért vagyunk, mert a környezetemben egy rendes rocker sincs :S sajnos...
2011. jún. 1. 20:20
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha hiszed ha nem, én is így vagyok ezzel!:)

Nem tudok szinte kivel koncertre menni, egyedül meg nem szeretek. :(

2011. jún. 1. 23:02
 13/23 A kérdező kommentje:
pontosan! egy koncerten voltam (Guns N Roses, Prága), azon is anyukámmal- szegényt őszintén sajnáltam-, mert egyedül nem mehetek (nem engednek, de 15 évesen még nem is akarok egyedül), és hát más társ nem akad...
2011. jún. 2. 14:23
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nem tudom, minden rocker fekete-e, de egy dolgot: szegecses bakancs nincs, vagy ha van, akkor az nagyon bénán nézhet ki :D

Amúgy már 8-9 éves korom óta ezt a zenét hallgatom, általánosban ketten voltunk az évfolyamban, itt, középsuliban már többen vagyunk. Eleinte én se értettem, miért jó a rock...aztán jött a Ramms+ein, a Linkin Park...magával rántott. És azóta a heavy metaltól kezdve át a progresszív rockon a black metálig mindent meghallgatok. Az átlag ember felfogásával meg ne törődj, ők úgysem értik meg, mit érez egy rocker, amikor meghallja a kedvenc bandájának egy gitárszólóját, vagy milyen az, ha meghallgatod egy bandának két albumát, és azonnal felismered azokat a számaikat is, amikről még nem is tudtál.

Amúgy az öltözködés... Nagyjából zenekaros póló + farmer (bár ami volt normális, azt kinőttem, manapság meg csak szarokat lehet kapni :/)/terepnadrág és sport vagy tornacipő. Ezen kívül van 3soros, szegecses karkötőm, meg egy két sorosom is, az egysorors már elszakadt, valamint nadrágláncom :)

A rock pedig nem menő, legalábbis sokan ezt gondolják. De a rock még akkor is él, amikor nem menő. Mert vannak koncertek, élőzenék. Én például nem értem, mire jó a diszkó, ahol egyszerűen nincs élőzene, amire lehet tombolni, csak gépről megy valami.

15/f

És a rock megállíthatatlan. Amúgy ha elmész egy közeli koncertre, nem leszel egyedül, úgyis összehaverkodsz valakivel. :) Az amatőr bandák koncertjei pedig igencsak élvezetesek.

2011. jún. 14. 15:19
 15/23 A kérdező kommentje:
Persze, lány létemre én is eléggé sportosan-kényelmesen öltözök, van is pár zenekaros pólóm, már páran meg is szólták, hogy öltözhetnék nőiesebben is :P De azért nem járok full feketében! Jövőre megyek gimibe, remélem, ott több rocker fazonnal összefutok, mert itt alapsulin tényleg 2-en vagyunk csak. Az élőzenével kapcsolatban: lényegesen jobb egy koncerten csápolni, mintha gépből szólna a zene (mint pl. a diszkóban), de én már annak is örülök, ha egy mai zenében egyátalán hangszert hallok! Ritkaság :)
2011. jún. 18. 21:53
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sincs egy rockot hallgató barátom :(

Bár most bnőmet megtérítettem xD

14/L

2011. jún. 29. 16:10
 17/23 A kérdező kommentje:
Én is hevesen próbálok téríteni több-kevesebb sikerrel (inkább az utóbbi szokott bejönni). Ők meg engem próbálnak "észhez téríteni", úgyhogy megvan az összhang :)
2011. jún. 29. 17:34
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Régen én se rockot hallgattam,de már egy ideje azt hallgatok és nem is tudok már mást:D.Nekem a tesóm és a barátom is "rocker",bár egyikünk se öltözik úgy.Sajnos az én környezetemben sincs sok rocker,dehát ez van mostanában:/.Az én osztályomban is mindenki diszkót és popot hallgat,bár nekem mindegy,ők mit hallgatnak:D.Én szivesen mennék veled koncertre amúgy;)De rock és rock között is sok a különbség,mert a tesóm Guns'n Roses-t,Aerosmith-t hallgat,én meg Three Days Grace-t,Flyleaf-et,Skilletet,stb:DTe mit hallgatsz?Csak azokat,amiket írtál?

16/L

2011. júl. 14. 16:12
 19/23 A kérdező kommentje:
16:12 Inkább az egyszerű, régebbi rock n roll-t szeretem, nem vagyok egy nagy metálface :D A Guns N' Roses a kedvencem, de még szeretem a Mötley Crüe-t, Jimi Hendrix-et, Queen-t, Deep Purple-t, Rolling Stones-t, Velvet Revolver-t, Bon Jovi-t, Beatles-t, KISS-t, Scorpions-t, meg azokat, amiket előzőleg már leírtam.
2011. júl. 14. 20:51
 20/23 anonim válasza:
100%

szia, énis csaj vagyok.:)

bakancsfüggő vagyok, akár 40fokban is felhúzom, mert aki nem hordja olyankor az nem tudja felfogni hogy nem meleg!! sőőőt!! télen sz@rabb mikor átfagy benne az acél :)(viszont nem csúszik:D)

nekem szinte az összes ruhám fekete, de ha hiszed ha nem engem nem nagyon szoktak leszólni csak az ilyen kis taknyos 8 évesek, akik aztse tudják mint jelent az hogy rock zene:))

és a baráti köröm 50%-a nem ilyen stílusú, mégis nagyon jól kijövünk mert nem azt nézik hogy milyen a stílusa, szal idővel rájönnek az osztálytársaid meg barátaid, hogy nem rossz elmenni veled egy rockkoncertre, sokkal jobban fogják magukat érezni mint a discoba, és még jobb pasik is vannak :DDD

2011. júl. 16. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!