Hat húros gitárra hét húros gitárszettet szeretnék szerelni, próbáltátok már?
Figyelt kérdés
Hét húros gitárra nincs pénzem, de szeretném kipróbálni milyen a hét húros hangzás viszont lehangolni nem akarok mert lötyögnek a húrok, tehát kéne valami kompromisszum megoldás...2011. ápr. 15. 19:59
1/7 anonim válasza:
hathúros gitáron nem tudom, hogy óhajtod megoldani azt a problémát, hogy a nut, a híd és a hangolókulcsok is hathúrosak, illetve a nyak szélessége is hat húrra van kitalálva. azt csinálhatod, ha nagyon foglalkoztat ez a kérdés, hogy veszel egy alsó H-t(vagy egy héthúros húrkészletet) és a vékony E-t nem rakod rá.
2/7 A kérdező kommentje:
jah énis pont erre gondoltam, evidens, hogy a legmagasabb E húr az kimarad a játékból, csak arra voltam kiváncsi, hogy valaki próbáltae már ki ezt a módszert, hogy egyáltalán lehetségese...
2011. ápr. 15. 21:20
3/7 anonim válasza:
hát... először is kérdés, hogy akusztikus, vagy elektromos gitárod van-e. mindkettőnél elég problémás a nyak, félő, hogy a teljesen más erőhatások miatt elgörbül. ha elektromos gitárod van Floyd Rose-tremolóval, az megint gázos, mert rettentő sokat kell állítgatni rajta.
4/7 A kérdező kommentje:
Nos, tremoló kar nélküli elektromos gitárom van, tehát azzal nemkéne gond legyen. Arra énis gondoltam, hogy a nyakra más erőhatások hatnak majd, de mivel a legmélyebb húrt nem standard B (H)-re hangolom hanem A-ra ezért kicsivel lazább lesz tehát lehet nemhúzza úgy meg. Amúgy te próbáltad már?
2011. ápr. 16. 21:21
5/7 anonim válasza:
nem próbáltam, nekem a hat húr és bőven elég:) nem amiatt érdekes a feszesség, minél vékonyabb a húr, annál nagyobb erőt fejt ki. tehát ha áthúrozod, félő, hogy felfelé görbül, ha meg visszahangolod, akkor a váltakozó erőhatások lehet, hogy nem tesznek jót.(én csak látatlanban beszélek, csak logikusan végiggondolva ezek tűnnek jogos aggodalomnak. egyébként ha elmész a hanxerboltba H-húrt venni, kérdezősködj efelől.)
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, az üzletben azt mondták, hogy meglehet csinálni és manapság egyre többen csinálnak ilyet, bár én a gitáros ismeretségembe még csak egy embertől hallottam, hogy ki akarná esetleg próbálni, de nemhiszem, hogy eddig megtette volna, tehát maradok én az úttörő. :)
2011. ápr. 18. 17:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!