Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az Eurovíziós Dalfesztiválra...

Az Eurovíziós Dalfesztiválra hogy működik a beszavazás? Nem értem az egészet. Miért nem csak egy kategória van?

Figyelt kérdés
Miért kell a "nagy" országoknak külön kategória? Miért kell odáig felküzdeni magunkat, miért nem indulunk alapból egy kategóriában velük? Ők mivel különbek? Meg egyáltalán nem is értem, most interneten keresztül folyik a szavazás? Nem a saját országa előadójára fog úgyis mindenki szavazni? És ilyen módon nem a legnagyobb népességű ország nyer? Miért nem olyan, hogy egyben, egy alkalommal fellép az összes előadó és annak alapján szavaznak? Nem értem az egészet...
2011. ápr. 2. 20:58
 1/3 A kérdező kommentje:
Írja már le valaki!!!!!!
2011. ápr. 3. 19:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Szóval úgy van, hogy a verseny 2 elődöntőjében a 43 dalból szavazással továbbjut az első 10-10 előadó a májusi 14.-i döntőbe. A szavazás telefonon lehetséges, csak azok az országok szavazhatnak, amelyek részt vesznek a versenyben. Az országok-teljesen logikusan-nem szavazhatnak a saját országukra. Így nem lehetséges, hogy magukra szavazzanak. Van 4 darab nagy ország, akik kiemelkedően támogatták az Eurovíziós dalfesztivál létrejöttét.(ez a négy ország Anglia, Németország, Franciaország, Spanyolország) Bár ez első hallásra igazságtalannak tűnik a többi országgal szemben, de mivel eddig a Nagy országok bevezetése óta csak egyszer fordult elő,(tavaly Lena nyerte meg, aki ugye Németországot képviselte) hogy a 4 Nagy ország egyike nyerte meg az Eurovíziós dalfesztivált, így kevésbé elítélhető.

A döntőben is hasonlóképpen lehet szavazni, ott minden országban a legtöbb szavazatot kapott versenyző kap 12 pontot és úgy tovább.

2011. ápr. 3. 23:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Romániából lehet szavazni Katira? Nem értem valami olyasmit mondtak hogy nem lehet....Most akkor hogy van?
2011. ápr. 9. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!