Ha egy dj egy számot remixel, honnan szerzi az adott zenéhez a "nyers" sávokat?
Figyelt kérdés
Pl csak a dob, vagy csak az egyik bizonyos szólam amit remixel, stb?2011. márc. 25. 16:14
1/2 anonim válasza:
A legális remix az felkérésen alapul, tehát az eredeti zene készitője keresi meg azt akivel remixeltetni akar. Sokszor ezek ismerősök, mert az egyes elektronikus zenei szcénák kicsik.
Az adott zenében szereplő összes sample-t megkapja a remixelő az eredeti szerzőtől.
Szoktak lenni nyilvános remix pályázatok, az ott letöltött sample packokból ez jól látható.
2/2 Thurston válasza:
Én akárhány remixet csináltam, mindig egyszerűen írtam az előadónak levelet, amiben elkértem tőel a sávokat. Aztán vagy megkaptam, vagy nem. (De volt olyan, hogy fizettem értük.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!