Hogyan fejlesszem a ritmusérzékemet? Zenéhez kellene, de a metronóm se túl sokat segített eddig. Szintetizátoron nem ugyanolya hosszúra sikerülnek az ütemeket, nem érzem, hogy melyik hangot meddig tartsam.
Sajnálom ezzel születni kell, de ha mégis van akkor csiszolhatsz rajta csak érezd át a dalt, és próbálj meg 100%-osan koncentrálni. Én táncolok és ha vissza gondolok hogy pl. 5 évvel ezelőtt milyen voltam akkor azt kell hogy
írjam hogy hihetetlen a fejlődés, persze akkor se voltam rossz de most már igazán haladó szinten vagyok. Gyakorolj sokat, és akkor menni fog, hajrá!!!
Ez szerintem is jól fejleszthető. Valószínűleg nem te leszel a világ legjobb dobosa (gondolom, nem is ez a cél), de a zenéléshez alapvetően szükséges egyszerű ritmusokra idővel biztosan rá fogsz tudni érezni.
A metronóm nagyon jó, de valószínűleg a monotonsága miatt nem használod elég kitartóan. Néhányszor fél óra gyakorlás sajnos erre nem elég, akár egy év is eltelhet, mire elég magabiztosan meglesz a belső tempóérzéked.
Talán próbálj meg gépi dobalapokra játszani, azzal nem olyan unalmas a dolog! És persze nem kell egyből bonyolult ritmikákkal gyakorolni, játssz inkább olyan középtempós dallamokat, ahol csak negyedhangok, egyszerű ritmusok vannak.
Amúgy ehhez még a szinti sem kell feltétlenül, a ritmusgyakorlatok két kézzel és két térddel is kiválóan végezhetők. Akár zenehallgatás közben a buszon is csinálhatod: próbáld mindig a negyedeket ütni a zene tempójára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!