Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy kell jó riffeket írni?...

FFDP kérdése:

Hogy kell jó riffeket írni? (vagy egyéb gitártémát? )

Figyelt kérdés
Énekes - gitáros lennék. És mások számait pengén lejátszom, meg jó szólókat rakok össze, de a riffekkel gond van, valahogy csak a szimpla 4 x 8 hangos "refrénekre" áll az agyam. Ti hogy szoktátok csinálni? Csak úgy pengettek és kijön valami jó vagy hogy?
2011. márc. 20. 13:24
 1/2 anonim ***** válasza:
Egy időben én is tabok alapján próbáltam riffeket kreálni. AAztán pár nap alatt szépen sorjában el is felejtettem mindet. Azóta érzésből játszom, és érzem, hogy mindig jobb és jobb. És ezt a "tudást" már nem felejtem el, mert saját magam jutottam el erre a szintre. Példát mondok: Hiába mondok el egy hosszú ógörög verset, mert betanultam, attól még nem tudok ógörögül. Gyakorolj, kísérletezz, és meglesz a gyümölcse. :)
2011. márc. 20. 17:45
 2/2 anonim ***** válasza:
Néha rakd le dropp D-re hátha fellazít nincs semmi baj sztem a 4X8 hangos refrénnel ha ki van színezve a dal harapós riffekkel, laza verszakokkal, megfogó intro-val. Az Intro elkapása sztem fontos mert az vezeti fel a dalt, meghatározhatja az egészet.
2011. márc. 25. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!