Milyen módon lehet még ihleteket gyűjteni zeneszerzéshez?
Nem hiszem, hogy erre lehet jó választ adni. Annak ellenére, hogy Freud pszichológiája megosztó a mai pszichiáterek/pszichológusok között, a pszichoanalízis területén alapvetőnek mondhatók a meglátásai, ő pedig azt mondta, hogy a kreativitás teljes egészében az elfolytott emlékekből ered. Ezek az emlékek nagyon nehezen jönnek felszínre (általában sokkal is jár, ha mégis bekövetkezik), de mégis lehet közvetett asszociációt kialakítani a tudatalatti emlékei, és a tudatos dolgok között.
Hogy értsed is amit mondok: (:D)
Engem a szüleim gyerekkoromban rengetegszer vittek erdőbe sétálni (nagyon szép és nagy erdők vannak felénk), de én ebből tulajdonképpen semmire nem emlékszem. Viszont ha mostanság kimegyek az erdőbe bóklászni, vagy csak ücsörögni kicsit, rögtön elfog az az érzés, hogy zenélnem kell, és egy rakás dallam jut eszembe.
Mivel nem tudhatod, hogy milyen dolog emlékeztetheti a tudatalattidat az elfolytott emlékeidre, így azt sem tudhatod, hogy miből tudsz inspirációt szerezni. Ha találsz valamit, ami nagy mértékben inspirál, akkor azt meg kell becsülni.
Köszi a választ, de mi van akkor ha igazából túl sok emlékem nincs? tehát én nem járok el túl gyakran, régen sem igazán történt velem túl sok minden, vagy lehet hogy csak nem emlékszem rá (?)... na és ha egy képről feltör egy ihlet akkor az elfojtott emlék?
Jah és tudom hogy kipróbálhatnám én is természetesen, de ha kitalálok egy történetet egy kép alapján ami azon a helyen vagy arról a személyről szól ami/aki rajta van a képen azzal elő lehet idézni inspirációt?
Hát én ehhez az emlékezős dologhoz nem tudok hozzászólni, de annyit tudok, hogy én is szeretek zenét ítni, énekelni, esetleg csak úgy pötyögni valamit gitáron, zongorán. Nekem az ihlet teljesen spontán jön, álltalában olvasás közben. Valahogy a történet magába szippant és akkor ahhoz jön a dallam és késöbb a szöveg is...nekem ennyire egyszerű.
Ajánlom próbálj találni egy lebilincselő könyvet és talán neked is bejön ez a módszer.
Sok szerencsét :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!