Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek is ezért van...

Szerintetek is ezért van ekkora skinhead-punk ellentét? (Részleteket lásd lennt)

Figyelt kérdés
Sokan azt hiszik "csak" politikai, nézet beli ellentétek vannak, sajnos őket ki kell ábrándítanom. A kopaszok és a tarajosok közt sokkal nagyobb az ellentét, az életmód beli különbség, amíg a skinhead dolgozik (vagy szeretne) addig a punk kerüli a munkát, amíg a skin hétvégén összejön a bajtársaival és ekkor felönt a garatra (kivéve streight edge) addig a punk napi szinten piál, drogozik, a skin okkal verekszik, a punk a balhé kedvéért csinálja a fesztivál (anarchiát), amíg a kopasz tiszta ruhában jár addig a punknál ez nem mérvadó, a skin tiszteli a nemzettársait, a punk leszar mindenkit. Persze vannak kivételek, de az már nem punk és nem skin, hanem divatmajom aki úgy öltözik.
2011. márc. 8. 18:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem meg te csak egy elfogult skin vagy. Az én véleményem az, hogy mind-mind nagy munkakerülők, csak a skinek ennek az ellenkezőjét hazudják magukról.

A skinek sem tisztelik a nemzettársaikat, csak azokat, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint ők.

Ki kell, hogy ábrándítsalak, szerintem mindkettő típus eléggé alja.

2011. márc. 8. 18:23
 2/14 anonim ***** válasza:

Te most az igénytelen punkokról beszélsz. Igénytelen egy skinhead is lehet. Manapság szinte már csak olyan skinhead van, aki megveri az első szembejövő sötétbőrűt, kérdezés nélkül, tökmindegy hogy tisztességes, dolgos ember-e.

Léteznek olyan punkok akik szintén a straight edge életstílust követik, akik dolgoznak stb. Még nálunk, Magyarországon is léteznek. Abban igazad van, hogy túlnyomó részt elszaporodtak a csótányok, de ez a skinheadekre is igaz.

Arra, hogy a punk csak a balhéért csinálja a fesztivált, annyit tudok mondani, ez nem ide tartozik, és nem is korrekt. Ugyanis ez már a punk nézetei közé tartozik, mégpedig hogy TENNI KELL a rossz ellen, és tesznek is. Hogy lehet tenni a rossz ellen? Fel kell lépni ellene, ki kell nyitni a szánk.

2011. márc. 8. 18:28
 3/14 anonim ***** válasza:
Mindkettő úgy tiltakozik valami ellen, hogy más ruhát vesz fel mint az átlag. Hatásos...
2011. márc. 8. 18:52
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok skinhead, símán csak nemzeti radikális, tehát velük szimpatizálok. Ismerek kb 40-50 skinheadet, 15-20 punkot, Pestről is, vidékről is. Skinhead ismerőseimnek 90%-a dolgozik, punk ismerőseimnek 90%-a nem. Nem azt mondom, hogy nincsen sok idióta, divatból seig heil-ező, pózer 14-15 éves divatnáci, de azért szerintem nagy részük tisztában van a dolgokkal, punkok nagy része pedig mondd 2 mondatot az "anarchizmusról", meg "antifasizmusról", és ennyi. Legtöbb punk ismerősöm egyfolytában részeg, meg be van szívva, a skinheadek között legnagyobb része maximum hétvégén 2-szer megy inni, de kb 20-30%-uk Straight Edge. Az arányok, ezek a fránya arányok :)
2011. márc. 8. 18:56
 5/14 anonim ***** válasza:
Te meg milyen arányokról beszélsz? Én csak itt fogom a fejem... Egy az, hogy nyílt véleményű kérdést nemigazán illik feltenni. A másik, meg hogy elég furán látod a dolgokat... Ismerek punkokat, és skinheadeket én is, de nálam "azok a fránya arányok' nem olyanok, mint nálad. És NEM csak punk meg skinhead, meg "a többi divatmajom" van. Vannak nagyon értelmes (ismereik is jópárat) emberek, akiket te "divatmajom"-nak néznél. Sajnos eléggé elkötelezted magad a "skinhead-kultúrának". Én sem szeretem a kisebbséget, de mégsem vagyok bőrfejű neonáci, szerintem semmi értelme nincs. Lehet hogy dolgoznak, de azoknak akiket én ismerek egy normális munkájuk sincs... Biztonsági őr, kidobós, börtönőr, stb, stb. És ja a punkok tényleg szeretnek inni, de hát ha nekem is lenne pénzem, és lehetőségem, én is sokat innék. Nincs benne semmi rossz dolog (max amivel teletömik a fejedet).
2011. márc. 8. 22:27
 6/14 anonim ***** válasza:

Tudod, én azt vettem észre, hogy az emberek akkor kezdenek el dobálózni az arányokkal meg ilyen-olyan számadatokkal, amikor már kifogytak az érvekből.

Mindenesetre én tartom magam ahhoz, hogy a skinheadek és a nemzeti radikálisok igenis hasonlítanak a romákhoz. Láttam egy dokumentumfilmet az Egészséges Fejbőr énekeséről, és olyan szinten lepusztult putriban lakott, hogy csak úgy pislogtam.

2011. márc. 8. 22:43
 7/14 A kérdező kommentje:
Hogy hívják Zoránról azt a dokumentumfilmet? Arra kiváncsi lennék nagyon. Szóval, ha valaki azt mondja, hogy a börtönben levők 70-80%-a cigány, akkor kifogyott az érvekből, mi? :P
2011. márc. 11. 15:40
 8/14 anonim ***** válasza:

Nem vágom, mi a neve a srácnak. Dübörög a nemzeti rock volt a címe ennek a csodálatos filmnek.

Ezen kívül ajánlanám még a Romper Stompert. ebben a filmben a nagy skinhead bajtársak csak addig bajtársak, amíg be nem üt a szar. Utána pedig otthagyják egymást megdögleni, mint a kutyák.

Aztán ne beszéljünk Nagy Feróról. Ők punk együttesnek indultak. Abban a korban ők punkok voltak. Vagy csövesek. A lényeg ugyanaz. Ma meg már olyan nagy jobboldali a Feró, hogy... Hát, csak azért mondom ezeket, mert úgy látszik, nem teljesen vágod, mi áll a dolgok hátterében.

2011. márc. 11. 15:47
 9/14 A kérdező kommentje:

A Dübörög a nemzeti rock a Romantikus Erőszak nevű zenekarról szól, Sziva Balázs az énekes. Mutass olyan részt, ahol azt mutatja, hogy putris házban lakik. Amúgy minimum érettségi végzettsége van, egy aránylag művelt ember, van civil munkája is, 3 gyereket nevel. Az ilyen ember miért lenne 1 szinten a cigányokkal?

A romper stomper meg egy rohadtul zsidó film, arra van, hogy lejárassa a kopaszokat.

2011. márc. 21. 01:31
 10/14 anonim válasza:
szerintem egyszerűen csak tele vagy előítéletekkel a punkokkal szemben...lassan 20 éves vagyok, szóval valószínűleg nem a 14-15 éves korban jelentkező divatmajmolás és a hovatartozási kényszer miatt vallom magam punknak, de még életemben nem voltam baloldali, vagy jobb oldali sem, jó inni szeretek az tény. iskolába járok(általában 10-12 órát!!!) vannak életcéljaim és szeretem a hazámat.nagyon sok kopasz ismerősöm van, de a neonácikat utálom!!! annyit mondok Oi!!! ( ha nem tudod mi az, akkor ajánlom figyelmedbe a googlet:D)
2011. nov. 21. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!