Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ha veszek gitárt, netről meg...

Ha veszek gitárt, netről meg is tudnék tanulni rajta játszani?

Figyelt kérdés

Tehát ha vennék egy gitárt (és csak 10 éves koromban volt utoljára a kezemben játékgitár) akkor a netről (videók, blogok, stb. segítséggel) sikerülne megtanulnom rajta játszani vagy mindenképp kell órákra járnom?

Csak mert életemben nem gitároztam még, pedig érdekel. Viszont ilyen órákra nem szívesen járnék, ezért kérdezem hogy internet segítségével sikerülne-e megtanulnom játszani gitáron(?).

Ugyebár egyáltalán nem értek a gitárokhoz.. Engem csak érdekel, nem mondtam hogy tudok is bármit róla, "milyet lenne érdemes vennem" meg ehhez hasonló információkkal jó lenne ha ellátnátok... Tudom hogy hülye kérdés; de legalább türköz engem.

Köszi előre is annak aki a kérdés elolvasása után (és az után hogy kiröhögte magát) értelmes választ ad a fent elhangzott ÉRTELMES(!!!!) kérdéseimre.

ÉS A GOOGLE NEM A BARÁTOM MERT ÖSSZEVESZTEM VELE; SZÓVAL SZAKADJATOK LE ERRŐL!

15/F

2011. márc. 7. 11:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen, 100%-osan meg lehet tanulni otthon is, az internet (és ne adj isten, könyvek) segítségével.

gitartanfolyam.hu

Itt elsajátíthatod az alapokat, érdemes minden leckét alaposan végigvenni, gitárral a kézben. Nagyon jó oldal. Ezzel mire végzel, az úgy 2 hónap, tekintve hogy a leckék nagy részét naponta újra és újra át kell rágnod ahhoz, hogy helyesen rögzüljön beléd.

Ezután pedig találsz tabulatúrákat a neten, meg nézhetsz cover videókat a youtubeon, a többi menni fog.

A tanár sem tanítana neked mást, csak az alapokat. Hogyan tartsd a gitárt, hogy fogd le a húrt, melyik akkord miért, hol, hogyan. Erre a fent említett oldal is tökéletesen alkalmas, nagyon részletesen és érthetően ír/ábrázol mindent, és hasznos gyakorlatok vannak fent.

Sok sikert, és ne feledd, rengeteg kitartásra lesz szükséged, ezért ne add fel, ha valami nem sikerül elsőre. Előbb-utóbb teljesen természetes lesz az a mutatvány, ami először megvalósíthatatlannak tűnt.

2011. márc. 7. 11:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. márc. 7. 11:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Milyen gitárt szeretnél egyébként? Akusztikus/klasszikus, vagy elektromos?

Sokan mondják hogy akusztikuson KELL meg érdemes kezdeni... én ezzel nem értek egyet, és sokan mások sem. Amit egy akusztikus gitáron el tudsz játszani, azt egy elektromoson is, fordítva viszont már nem feltétlenül igaz. Ez alapján azt mondom, azon kezdj, amin később játszani szeretnél.

Az akusztikus gitárokhoz nem értek, de ha elektromosat szeretnél, mindenképpen a Cortot és a Squiert ajánlom. 30-40 ezer forintért ezek a legminőségibb kezdő gitárok, és még egy kisebb koncerten is megállják a helyüket.

2011. márc. 7. 12:15
 4/7 A kérdező kommentje:
Amúgy miután leírtam nagyon f0sul megfogalmazott kérdésemet, rájöttem hogy azt az információt ami elég fontos lenne kihagytam. Mégpedig hogy milyen gitárral szeretnék foglalkozni. Amint mondtam s3gghülye vagyok én ehhez, de azt mégis csak tudom hogy néznek ki, és a "hangzásuk különbségét" hála' a jutyúbnak. Amúgy akusztikusra gondoltam; nyilván rengeteg különbség van köztük, az oldal amit pedig belinkeltél (már ha te vagy az első válaszoló is : D) az elektromossal foglalkozik, nem? Persze még nem mélyedtem bele az oldal tanulmányozásába, lévén hogy még gitárom sincs, csak bele néztem, ezért következtettem le ezt. : D Mivel annyira nem is értek ahhoz hogy mi a különbség az akusztikus és az elektromos gitár között, indíthatnék egy másik kérdést, de neeeem, inkább már utána nézek mindennek. :D
2011. márc. 7. 12:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én is nemrég kezdtem, elektromoson, de én meg úgy gondolom hogy az internettől nem lehet kérdezni...vagyis hát legalábbis nekem jobb úgy hogy valaki mindig elmagyarázza, rám szól stb. Nekem így rögzült sokminden:) De ezt csak te tudod hogy hogy lenne egyszerűbb neked...
2011. márc. 7. 15:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Vegyél egy ESP James Hetfield S. Iron Crosst.Csak 2 millió ft.
2011. márc. 7. 16:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Én már lassan másfél éve gitározok, de egy tanárhoz sem jutottam még el. Mindent internetről és könyvekből tanultam.

Szóval igen, meglehet tanulni otthon is gitározni. :) Amúgy egyszerű Pokolgép, Ossian, Bikini, Omega, néha Metallica stb... számokat játszok.

15/F

2011. márc. 8. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!