Miért változott a zenei ízlésem?
Korábban utáltam a metált és a kemény rockot és sokat néztem a Vivát. Hallgattam a pop dalokat, meg magyar zenéket. Most már utálom a nyálas tucatpopot, a megcsinált popzenét és kizárólag rockot hallgatok. (Nightwish, Green Day stb.)
Magyarokat egyáltalán nem hallgatok, sztem magyarok közül nincs olyan nagyon jó.
Az olyan zenéket szeretem, amik szólnak valamiről és a bandák maguk írják a dalt. Olyan koncerteket szeretek nézni, ahol van tűz meg minden, a magyarországi hakniktól felfordul a gyomrom. És azt szeretem, hogy a külföldi előadók élőben nyomják, hangszerekkel, a magyarok meg playback- elnek meg cd-ről megy az alap, de élőben semmi hangszer. Miért vűltozott meg ennyire az ízlésem? Baj ez?
a korral jár, szinte mindenki átment ezen az ismeretségi körömben. aztán mindenki megtalálja önmagát :) semmi baj nincs ezzel.
"Olyan koncerteket szeretek nézni, ahol van tűz meg minden, a magyarországi hakniktól felfordul a gyomrom. És azt szeretem, hogy a külföldi előadók élőben nyomják, hangszerekkel, a magyarok meg playback- elnek meg cd-ről megy az alap, de élőben semmi hangszer"
a magyar zenekarok is élőben szoktak koncertezni, és nem közös cd hallgatást szoktak rendezni. és ha jól emlékszem a tcs pár éve elég komoly tűzeffekteket használt(lehet, hogy még most is, csak már engem az hidegen hagy :) ).
és a magyar zenét nem szabad leírni, mert vannak nagyon jók, csak sokat kell keresni.
Elvileg 7 év alatt kicserélődik minden sejt a testedben, és ezalatt előbb utóbb változik valami az agyadban is. Lehet hogy ez hülyeség, szerintem csak simán megjött az eszed, és tudatosabban válogatod meg a hallgatnivalót, nem csak ezen a szinten hogy "hú ezt az espét most nagyon nyomják biztos ku.vajó a zenéje" szóval érted.
Egyébként pedig csak a megcsinált "egynyári" sztárocskáknak írják odafönt a számait, a rock biznisz nincs ennyire el..romolva és élő zenét is hallhatsz magyarországon, a playback is nagyrészt a műanyagpop sajátja, de persze én is voltam már olyan EDDA koncerten ahol Pataki a közönség közé dobta a mikrofont és közben ugyanúgy ment az ének... A többi hangszer egyébként nem tűnt fake-nek, elvileg Alapi (gitáros) kifejezetten utál playbackelni. Másoknál meg még ennyire sem jellemző, és igenis vannak jó magyar koncertbandák, csak jó helyekre kel járni.
Az agysejtek egy idő után (asszem 18) csak pusztulni tudnak, keletkezni nem. (Így cserélődni sem.)
Az élő zenében pedig tényleg több érzés van. :D
Kor, társaság benyomása, vagy cska sizmplán a gondolkozás módod.
Azért egyet hadd jegyezzek meg, jó ? Méghogy a magyarok nem jók ? Hallottál már te egy Thy Catafalque vagy egy Dalriada számot ? Ne az Anti Fitness Klubból indulj ki....
Ui.: a Nightwish nem rock.
Az én ízlésem is sokat változott:D
Amikor 8 évesen még V-Techet meg Fiestát hallgattam, szerintem a családom komolyan elgondolkodott, nem kéne-e pszichiátriára küldenkiükxD
Na de tényleg. Aztán jött az ilyen technós korszakom, aztán 11 évesen "beleszerettem" Ákosba - de inkább a zenéjébe:)- és akkor változott nagyon pozitív irányba a zenei ízlésem. Olyannyira, hogy most, 18 évesen már képes vagyok akár olyan zenéket is élvezni, mint mondjuk Liszt vagy Mozart - ami régen elég elképzelhetetlennek tűnt:D
És egyet értek, a magyarok között sajnos elég sok a trutyi zene, tisztelet a kivételnek.
De amúgy sok jó is van, csak azokat nem tolja a média, max véletlenül futhatsz velük össze kis klubokban.
Az én legnagyobb kedvenceim szintén többnyire külföldi zenekarok, például Muse, Red Hot Chili Peppers stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!