Érdemes venni egy effekt-pedált?
Figyelt kérdés
Roland cube (15x) erősítőm van, a clean csatornája gyönyörűen szól a stratocasteremmel, a beépített torzított csatornák (4 féle) viszont elég siralmasak számomra, bár nem vagyok egy ősgitáros...
ha elengedem a húrt, továbbra is minden kis nesz hallatszik, ami nem a humbucker hibája (gyári squier affinity humbi), mert a clean csatornán gyönyörűen adja a dzsesszes hangzást, mindenféle háttérzaj nélkül. Érdemes pedált, vagy multieffektet venni? Tényleg az erősítő hibája a silány hangzás?
2011. febr. 5. 16:13
1/2 Daweee000 válasza:
az hogy zajosan játszol nem a torzító, hanem a kezed hibája :) gyakorolj többet! A torzító kiemeli az apróbb nemkívánatos hangokat is, ami tisztán alig hallható. Mindenesetre ha nem tetszik a torzító, vehetsz valami külön cuccot, bár én az olcsóbb multikat nem ajánlom, mert azok is rém döglötten tudnak szólni (Zoom és Korg alsó kategóriás modelljein tapasztaltam, de több mint valószínű hogy máshol is így van) szóval én pedálban gondolkodnék a helyedben. Hogy milyet, az attól függ, hogy milyen zenét játszol, milyen hangzást keresel, de ezeket annyira nem vágom, majd megmondja valaki okosabb.
2/2 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi, szerintem is a kezem lesz a hibás akkor... nem némítom rendesen a húrokat. :)
2011. febr. 5. 17:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!