Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kezdőnek milyen gitár kell/érd...

Kezdőnek milyen gitár kell/érdemes?

Figyelt kérdés
Nagyon nem értek a zenéhez, de el szeretnék kezdeni gitározni. Basszus gitár vagy a másik, és elektromos, vagy akusztikus?
2011. nov. 4. 01:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Az attól függ, hogy milyen stílusú zenét szeretnél játszani, de legelőször is szét kell választani, hogy a gitár az egy kísérő-szóló hangszer, a basszusgitár pedig elsősorban ritmus hangszer. Természetesen ez utóbbin is lehet dallamjátékot és akkordokat játszani. Kevés jó bőgős van mostanság, úgyhogy biztosan lesz együttesed, ha a basszusgitárt választod, persze nem tudom, hogy mi a célof.

A gitárok között van többféle (a teljesség igénye nélkül): klasszikus, akusztikus és elektromos.

A klasszikus gitár, mint ahogyan neve is mutatja, klasszikus és/vagy lant darabok, etűdök játszására legalkalmasabb. Felépítése miatt szinte kikényszeríti használójából a helyes tartást, ami hosszú távon hálálja meg magát. A szóló játék mellet alkalmas ének vagy más dallam akkord kíséretére, azonban műanyag húrja miatt kicsit tompa, fátyolos a hangja.

Az akusztikus gitáron fémhúrok vannak, ezért hangzása élesebb, csilingelőbb. Felépítésében is van különbség, ugyanis a nyaka keskenyebb, a húrok közelebb helyezkednek el egymáshoz, ezért a klasszikus játékra kevésbé alkalmas, sokkal inkább a könnyedebb stílusokhoz: rock, country, ének kísérete.

Elektromos gitár: itt is fémhúrok vannak, azonban egy hangszedő a húrok rezgéseit elektromos jellé alakítja, ami erősítővel hangosítható. A játékos számára itt már többféle paraméter figyelembevételével alakíthatja ki hangzását: a gitár teste lehet tömör, akusztikus vagy üreges, hangszedőből is van ezer meg egyféle, mint ahogyan erősítőből is van száz, meg száz. Ezek alapján nem csoda, hogy az elektromos gitár felhasználása a leguniverzálisabb: blues, rock, hard rock, metal, doom, indie (a fene tudja, nem vagyok lexikon).

Szóval neked kell eldöntened, hogy a mi a cél.

2011. nov. 4. 06:42
 2/4 anonim válasza:

Helló!

Én fél éve tanulok gitározni,és alapból egy olcsó elektromos gitárral kezdtem,ma is az van,de ha olcsóbban akarsz kijönni,akkor akusztikusat vegyél,és utána ráérsz a többit. Egyébként egyetértek az előttem szólóval,a zenei stílusodtól is függ.

2011. nov. 4. 09:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Mindenképpen ezt ajánlanám!

[link]

Rengeteg az olcsó és sz.r gitár. Ez egy megbízható darab én is ilyesmin kezdtem mai napig megvan. Én elektromos gitárt ajánlanám több benne a lehetőség, ha tovább gondolkozol, hogy gitározol így is úgy is vennél egy elektromost az akusztikus meg menne a sarokba.

2011. nov. 8. 10:07
 4/4 anonim ***** válasza:
A Squiert én is nyugodt szívvel ajánlom!
2012. febr. 16. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!