Kezdőnek milyen gitár kell/érdemes?
Az attól függ, hogy milyen stílusú zenét szeretnél játszani, de legelőször is szét kell választani, hogy a gitár az egy kísérő-szóló hangszer, a basszusgitár pedig elsősorban ritmus hangszer. Természetesen ez utóbbin is lehet dallamjátékot és akkordokat játszani. Kevés jó bőgős van mostanság, úgyhogy biztosan lesz együttesed, ha a basszusgitárt választod, persze nem tudom, hogy mi a célof.
A gitárok között van többféle (a teljesség igénye nélkül): klasszikus, akusztikus és elektromos.
A klasszikus gitár, mint ahogyan neve is mutatja, klasszikus és/vagy lant darabok, etűdök játszására legalkalmasabb. Felépítése miatt szinte kikényszeríti használójából a helyes tartást, ami hosszú távon hálálja meg magát. A szóló játék mellet alkalmas ének vagy más dallam akkord kíséretére, azonban műanyag húrja miatt kicsit tompa, fátyolos a hangja.
Az akusztikus gitáron fémhúrok vannak, ezért hangzása élesebb, csilingelőbb. Felépítésében is van különbség, ugyanis a nyaka keskenyebb, a húrok közelebb helyezkednek el egymáshoz, ezért a klasszikus játékra kevésbé alkalmas, sokkal inkább a könnyedebb stílusokhoz: rock, country, ének kísérete.
Elektromos gitár: itt is fémhúrok vannak, azonban egy hangszedő a húrok rezgéseit elektromos jellé alakítja, ami erősítővel hangosítható. A játékos számára itt már többféle paraméter figyelembevételével alakíthatja ki hangzását: a gitár teste lehet tömör, akusztikus vagy üreges, hangszedőből is van ezer meg egyféle, mint ahogyan erősítőből is van száz, meg száz. Ezek alapján nem csoda, hogy az elektromos gitár felhasználása a leguniverzálisabb: blues, rock, hard rock, metal, doom, indie (a fene tudja, nem vagyok lexikon).
Szóval neked kell eldöntened, hogy a mi a cél.
Helló!
Én fél éve tanulok gitározni,és alapból egy olcsó elektromos gitárral kezdtem,ma is az van,de ha olcsóbban akarsz kijönni,akkor akusztikusat vegyél,és utána ráérsz a többit. Egyébként egyetértek az előttem szólóval,a zenei stílusodtól is függ.
Mindenképpen ezt ajánlanám!
Rengeteg az olcsó és sz.r gitár. Ez egy megbízható darab én is ilyesmin kezdtem mai napig megvan. Én elektromos gitárt ajánlanám több benne a lehetőség, ha tovább gondolkozol, hogy gitározol így is úgy is vennél egy elektromost az akusztikus meg menne a sarokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!