Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek reménytelen eset...

Szerintetek reménytelen eset vagyok?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek énekelni, szinte egész nap zenét hallgatok és énekelgetek mikor csak tehetem. De nem énekelek túl tisztán sajnos.. De abszolút felismerhető és a könnyebb dalokat egészen jól énekelem. szerintetek megtudnék tanulni tisztán énekelni???
2011. jan. 11. 15:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Valamilyen szinten biztos,de ezt nem merem teljes mértékig garantálni:D sajnos nem hallom azt az "egészen jól"-t...fejleszthető...
2011. jan. 11. 18:03
 2/9 A kérdező kommentje:
nagyon köszi neked!
2011. jan. 11. 20:28
 3/9 anonim ***** válasza:

itt van pár ötlet:

1. szolmizáció használata(a tisztább éneklésért és a gyorsabb+könnyebb tanulásért)

2. beéneklés minden éneklés előtt (hogy bemelegedjen a hangod és van pár technikafejlesztő gyakorlat is+ezáltal majd jobban tudsz intonálni)

3. rekeszizomfejlesztő gyakorlat (a jobb légzési technikáért)

4. próbáld előrehozni a hangodat, és küldd a hangot minél messzebbre!

és használd az üregeket a fejedben (arcüreg, stb.), mert ha "berezonáltatod" őket, akkor felerősítik a hangot.

5. esetleg Tallis Choir és King's Singers hallgatása, ha kedveled a komolyzenét =w= (nekem legalábbis ezt javasolták, a tiszta éneklésért)

6. futás közbeni éneklés (?) (azt hallottam, ez fejleszti a légzőtechnikát..nem tudom mennyi igaz belőle, de elég logikusnak tűnik :D csak ne ilyen hideg télen csináld, mert akkor megfázol^^)

7. szintén légzéstechnika-fejlesztés: minden nap veszel egy naaaagy levegőt, és stopperórával méred, hogy mennyi ideig bírod lélegzetvétel nélkül. ha jól csinálod, ez az idő egyre növekedni fog :)

8. végezetül, amit a legelső énekórámon fölírtunk a füzet elejére: ÖNBIZALOM, BÁTORSÁG, MAGABIZTOSSÁG!!!

na most csak ennyi jut az eszembe, ha jön még valami, majd leírom^^

ha érdekel, mik ezek részletesebben, nyugodtan írj!

remélem segített :)

2011. jan. 12. 18:58
 4/9 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hova valósi vagy???

Nagyon köszi neked!! Megfogadom a tanácsod!!!

2011. jan. 13. 10:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Kecskemét, Kodály Iskola ^^
2011. jan. 13. 19:01
 6/9 A kérdező kommentje:
oh ilyen messze:S:( :D káááár.....
2011. jan. 14. 09:40
 7/9 anonim ***** válasza:

hehe :D

miért te hová valósi vagy?

2011. jan. 15. 21:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Baranya megye :D hány éves vagy?:))))
2011. jan. 15. 21:37
 9/9 anonim ***** válasza:
16 ^^
2011. jan. 15. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!