Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárt szeretnék venni! Kezdő...

Gitárt szeretnék venni! Kezdő vagyok. Hogyan vágjak bele?

Figyelt kérdés

Szóval... Teljesen, totálisan kezdő vagyok, ez azt jelenti, hogy életemben kétszer volt a kezemben gitár, és akkor is csak inkább ismerkedtem vele, évekkel ezelőtt. Nagyon szeretnék megtanulni játszani, elsősorban a saját szórakoztatásomra, hobbiként, kikapcsolódásként. Van némi zenei alapismeretem, de túl bonyolult dolgokra azért nem adnám a fejem. :) Tehát ilyen "langyi", könnyen elsajátítható populáris dalok eljátszadozását szeretném elérni.

Tehát, ha ilyen célra szeretnék gitárt vásárolni, az egyrészt milyen legyen? Másrészt van szerepe annak, hogy balkezes vagyok? Illetve, kétkezes. :D

Amíg tanulgatok, nem fontos új gitárnak lennie, tehát vehetek akár használtat is?

Valamint nem túl késő belevágni? Kicsit öregnek érzem már magam... :)

22/L

2010. dec. 28. 16:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mennyit szánsz rá. Ha van rá 40.000 ft-od, akkor érdemes venned egy elektromos gitárt. Én főleg a squier-t ajánlom ilyen kategóriában. Ha kevesebb pénzed van vegyél akusztikusat, 15.000 körül már tök jókat lehet venni. Ha kétkezes vagy akkor inkább jobkezeset vegyél mert a balkezesek általában drágabbak. Kérdd meg az eladót, hogy játszon neked mielőtt megveszed, és döntsd el, hogy melyik tetszik a legjobban.
2010. dec. 28. 17:18
 2/8 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=hNf3uMRBWL4&feature=related

Hasznosabban nem is lehetne elmondani mi a lényeg.

Ha csak arra kell h sajátmagaddal ellegyél akkor tök mind 1 miet veszel.Szoval ha nemakarsz egy befutott Steve Vai lenni akkor tök mind 1 milyen minőségű.Mert ha végül megunod akkor buktad a pénzt+ha elakarod adni akkor pl vettél 21 k ft ért 1 sz@rt és elathatod 6-8 ezer FT al olcsobban.

2010. dec. 28. 17:37
 3/8 Daweee000 ***** válasza:

Kérdés, hogy milyen stílusú dalokat szeretnél játszani, hogy melyik hangzásvilág van közelebb hozzád, az akusztikus vagy az elektromos, az alapján válassz. Ha kétkezes vagy, akkor én is ajánlom hogy jobboson kezdj tanulni, nem is azért mert drágább lenne a balos (sokszor nem is az) hanem mert univerzálisabb jobb kézzel játszani, én is balkezes vagyok, és hogyha bárhová elmegyek, mindenhol jobbos gitár van általában, és akkor meg vagyok lőve, arról nem is beszélve hogy balkezes gitárokból sokkal kisebb a választék boltokban... Plusz sokan vannak full balkezesek akik jobb kézzel játszanak, nem is rosszul. Az első gitárod szerintem legyen mindenképp új, az a biztos, na persze nem teszkógazdaságos minőségűt, mert azzal csak a szenvedés menne. Egyébként mennyit szánnál rá?

Egyébként meg sosem késő elkezdeni, emiatt ne félj.

2010. dec. 28. 17:37
 4/8 A kérdező kommentje:

Az akusztikus valamiért jobban tetszik hangilag. Nagyjából 30 ezer lenne a plafon, ennél többet nem szívesen szánnék rá, nem bankigazgatói állásom van. :)

Egy Stagg SW-203CE-TU és egy Soundsation DG-200 CE tetszik úgy jobban, közelítőleg az árkategóriámban vannak, de fogalmam sincs alkalmasak lennének-e egyáltalán. Ezek elektro-akusztikusak, amiről megint lövésem sincs mi. :D Egyébként Stagg gitárokat nézegettem főleg, de szívesen fogadok más tanácsot is.

2010. dec. 28. 18:00
 5/8 Daweee000 ***** válasza:
Az elektroakusztikus ugyan az mint a sima akusztikus, azzal a különbséggel hogy van benne hangszedő, és ki lehet hangosítani, fellépésre, stb, szóval egy kezdőnek tök fölösleges, inkább egy jobb minőségű sima akusztikust vegyél. Másrészt Sem a Soundstation, sem a Stagg nem egy csúcs márka, leginkább a Cort-okat ajánlom ebben az árkategóriában.
2010. dec. 28. 20:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is olyan balkezes vagyok, aki jobbosan játszik. Azt ajánlom, próbálj egy kicsit játszani egy jobbos és egy balos gitáron hangszerboltban és döntsd el, melyiket érzed természetesebbnek. Ha kb egál, akkor inkább a jobbos a fent felsorolt indokok miatt.

Használt gitár legtöbbször jó üzlet, mert a hangja érlelődik az idővel, de kezdőnek nem biztos, hogy ajánlanám mert nem tudja mikre kell figyelni vásárláskor. Esetleg ha jól utánaolvasol valahol...

A stagg felejtős ha rám hallgatsz, haveromnak is olyanja van, szörnyű a húrmagassága és zörög. Nekem Cort-om van és nagyon elégedett vagyok vele.

Amúgy a korod miatt ne aggódj, arra a célra amit leírtál kb soha nem lenne késő elkezdeni.

2010. dec. 28. 21:02
 7/8 anonim válasza:

ömm nem olvastam el az előző kommenteket... nekem van egy gitárom itt megnézheted:

[link]

2011. jan. 22. 20:03
 8/8 Daweee000 ***** válasza:
Úgy bírom amikor apróhirdetési portálnak használják az oldalt...
2011. jan. 22. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!