Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért van ez az alt szaxofonom...

Miért van ez az alt szaxofonommal?

Figyelt kérdés

Kaptam egy alt szaxofont és elkezdtem próbálgatni. Kaptam hozzá két könyvet is. Ha a rajzos utasítások szerint lefogom a B hangot, akkor az én hangszerem D-t játszik. Miért? Hogy megy ez? A fúvós hangszereket kell hangolni vagy alapból valamire be vannak hangolva? és ha ez a helyzet áll fenn, akkor az én szaxim másra van hangolva mint a könyvben lévő?

Ha üresben fújom, E-t játszik.

Eddig csak zongorázni tanultam, nem értek még ehhez, kérlek segítsetek!

2010. dec. 22. 01:03
 1/1 anonim ***** válasza:
Alt szaxid van ez azt jelenti hogy a hangolása esz.Minden amit kottából játszol egy terccel alatta szól a hangzó ill. zongora hangoknak.C hangolású szaxofon is létezik nagyon ritkán használják.A többi szaxofon b hangolásu tehát ha a kottában pl egy c van irva és azt játszod akkor az a zongorán b lesz.
2011. febr. 8. 22:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!