Ezeket a módszereket Screamelésre is fellehet használni?
Természetesen ahhoz, hogy JÓL tudjál sikítani/hörögni az alapvető énektechnikákat is tökéletesen kell ismerned. Máskülönben nagyon nagy veszélyben van a hangod. Az olyan bonyolult dolgok, mint a fry scream és a death growl óriási odafigyelést igényelnek többéves gyakorlattal is. Aki nem tud rendesen énekelni (Jonatan a Kornból, vagy Corpsegrinder a Cannibal Corpse-ból például) az még ha egy laikus szerint jól is tud kiabálni (egy hozzáértő azért hallja, hogy erőltetett a dolog), annak hamar tönkre fog menni a torka. De akár úgy is, hogy bezsélni sem tud majd. Az általam említett arcok viszonylag azért olyan szinten űzik a krákogást/hörgést, hogy sokáig húzza a hangjuk (azért mindkettejüknél hallottam már problémákról), itt van példának okáért ez a Kiráy Norbi, aki egyáltalán nem tud énekelni, mégis azt gondolják az emberek, hogy ez a krákogás jó. Pedig nem. Olyan szinten erőltetett, hogy nagyon hamar meg fogja bánni ezt. Nem is tudom, hogy elvileg hozzáértő emberek hogy engedhetik ezt meg neki.
Ja, kicsit elkalandoztam, de benne volt a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!