Twin Effect duplázó használatában tapasztalt valaki?
Találtam egy ilyen Twin effect nevezetű duplázót, ami abban különbözik a hagyományos pedáltól, hogy egy lábbal lehet kezelni. Itt van hozzá egy link, ha valakinek nehéz elképzelni:
Egyáltalán nem egy drága valamiről van szó és két lábdobhoz szerintem ideális lehet valakinek, aki igazán gyors lábdob témákat szeretne alkalmazni. A kérdésem az lenne, hogy valaki használt már ilyet (ha valaki nem a Sonor termékét, hanem kifejezetten ezt a változatot használta, az még jobb lenne)? Mennyire jó használni egy hagyományos duplázó után? Én majd elektromos dobhoz alkalmaznám, csak kell egy kiegészítő ütőfelületet is venni a cucchoz.
Azóta megrendeltem a kérdésben említett pedálokat (DP-921FB). Egyelőre akusztikus dobon használom jobb kezesen.
Az első számú probléma az alapból a két lábdobból adódik, ugyanis hagyományos lábcinállvánnyal nagyon macerás használni a cuccot, nem nagyon sikerült kényelmesen elhelyeznem a bal oldali pedált az állvány lábai miatt. Az állvány pedál részét mindenképpen el kell forgatni a tartó lábakhoz képest. Ha ilyet nem tud az állvány, akkor el se tudom képzelni, hogy mit lehet vele kezdeni. A lényeg röviden: elektromos dobhoz érdemesebb használni a cuccot és ott is olyan lábcin pedál mellé, ami nem a hagyományos, "akusztikus lábcint utánzó" kialakítású, hanem csak önmagában egy pedál (erre példa: [link] Persze ezt most arra értem, ha valaki kettő ilyen pedált szeretne használni.
Ettől eltekintve viszont elég jó a cucc. Minden jól látható módon van összerakva, minden csavarhoz hozzá lehet férni. A szerkezet bal részén van megoldva a sarok rész, ez teljesen használható, rendesen be lehet lőni az alap magasságát (én a gyárihoz képest magasabbra állítottam a sarok részt, így nagyobb erővel lehet vele ütni). A talapzat alján van tépőzár, így elég stabilan áll. 2 ilyen kis tüskét is bele lehetne "szúrni" a szőnyegbe, ami szintén a stabilitást segítené elő, de ilyenkor használat közben nagyon inog maga a lábdob (és így a rajta lévő tamok is), így én nem használom. Ami talán negatívum, hogy a rugók nekem túlságosan erőseknek tűnnek.
Az eddigi tapasztalatom, hogy tényleg olyan, mint ha még kettő végtag bekerülne a meglévő négy mellé, így sok időt kell szánni a gyakorlásra. Szerintem többet is akár, mint amikor szimpla pedálról át tér az ember duplázóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!