Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért gyűlöli manapság a...

Miért gyűlöli manapság a fiatalok többsége a Rock N' Roll-t?

Figyelt kérdés
Azt tapasztalom, hogy egyre több fiatal előítéletes a Rock műfajjal kapcsolatban. Osztálytársaim közül is a 70%-uk azt mondja, hogy ,,dícsák nehogy má' rokkot hallgass". Miért utálták meg ennyire? És túl sokszor összetévesztik a tiszta Rock N' Roll-t a Death Metal-al. Mindegyikük csak diszkó tuc-tuc zenét hallgat. Én elfogadom semmi bajom vele, de idegesít, hogy egyből rock: akkor fúúúj.
2010. dec. 6. 16:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ez egyébként érdekes generációs különbség. Én 22 leszek idén, és a pop zenétől kezdve, a rockot, a rapet, az elektronikus zenéig mindent szeretek :D Viszont az én korosztályomban meg sokszor akkor érzem úgy, hogy lenéznek, ha megemlítem, hogy szeretem az elektronikus zenét, hogy szeretem az ilyen szórakozóhelyeket stb. Pedig azért nem vagyok öreg, hogy ez gáz legyen. :D Mégis alig van olyan ismerősöm, aki szereti az ilyen zenét :D

Szerintem amúgy az mindenkinek a saját szegénységi bizonyítványát mutatja, ha másnak az ízlését szólja le, legyen az zene, film, bármi más. Sose értettem, miért jó ez.

De hogy a kérdésedre is valamennyire válaszoljak, valószínűleg a mai középiskolás (esetleg még fiatalabb) generáció már abban az időben 'nőtt fel', amikor már az elektronikus zene hódít, talán ez a legújabb műfaj, a legmodernebb, most ez számít menőnek. Ha intelligensek akkor idővel kinövik a piszkálódást, és rájönnek hogy más is jó, ha meg nem, akkor szóra sem érdemesek.

Érdekes amúgy, én amikor kicsi voltam (mármint ovis vagy alsós) nyilván az a zene ment amit a szüleim hallgattak, és így közelebb kerültem a ma már réginek mondható számokhoz/előadókhoz is, aztán mikor elterjedt a YouTube meg már kerestem magamtól, hogy mi tetszik.

A rock szerintem pár tíz éve élte a fénykorát, és akinek nem mutatják meg ezeket a számokat, vagy valahogy nem bukkan rá magától, annak esélye sincs megismerni, pedig milyen jó amúgy!

Nem tudom pontosan milyen előadókat szeretsz, de ha valaki legközelebb beszól, én biztos mondanám neki, hogy Nekem ne okoskodjon olyan, aki nem ismeri a Queen-t vagy Bon Jovi-t, mert alapműveltség. :D

Bár lehet még így se veszi észre magát...

2019. ápr. 16. 19:14
 12/12 anonim ***** válasza:
Jézus, most látom, hogy ez egy 2010-es kérdés! Szóval kb az én korosztályom lehetsz. Milyen közegbe jártál, ahol az emberek nem ismerték a rock zenét?? :DDD
2019. ápr. 16. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!