Milyen nehéz megtanulni zongorázni?
18 éves lány vagyok, eldöntöttem, h szeretnék megtanulni zongorázni hobbi szinten. (pl. mostani zenéket eljátszani, pl. Rihanna - Take a bow) Mindig is nagyon tetszett a zongora, s most határoztam el magam, ha sikerül az érettségi nyáron elkezdem (mert nem igazán tudom, h mennyi gyakorlás fér bele az időmbe, meg hogy mennyit igényel).
Nagyon nehéz megtanulni? Rajzban tehetséges vagyok, tehát nem vagyok kétbalkezes, de nem tudom a zongorához mennyi szükséges?
Gondolom kellene járni szolfézs-ra (bár fogalmam sincs, h mire való), mert sosem tanultam zenét, nem tudok kottát olvasni meg semmit, de úgy gondolom, h nem rossz a hallásom (csak a hangom:D). Kellő elhatározással szerintetek meg tudok tanulni vagy ezt már előbb el kellett volna kezdenem?
Eldöntöttem, h most elkezdem gyüjteni a pénzem és majd egyszer a távoli jövőben veszek magamnak egy zongorát és akkor tudok itthon is gyakorolni:)
Az internetetn néztem videókat, mit hogyan kell eljátszani, megpróbáltam ma a suliban (mert van egy zongora) és siekrült az alejandro-ból azt az első kb 15 másodpercet eljátszani úgy, h láttam hogy csinálták a videóban:) http://www.youtube.com/watch?v=WrKViUVa9Oc
Ha járok zenetanárhoz kb mennyi idő alatt lehet megtanulni egy átlagos embernek?
Soha sem késő elkezdeni.
Általában, már 5-6 éves korban elkezdik tanulni.
Napi több óra gyakorlással el tudsz jutni odáig, hogy hobbi szinten elszórakoztassad magadat.
Amikor én tanultam, 8 év volt a min. tanulási idő.
A profik amúgy, napi 6-8 órát gyakorolnak!!!!
Javaslom, hogy vegyél egy olcsó kis elektr. orgonát.
Ez nem foglal helyet és csak pár ezer Ft-ba kerül.
Ha utána is kedvet érzel még, akkor vegyél csak zongorát.
Amúgy a zongorázás, a világ legkönnyebb dolga.
Mindössze megfelelő időben kell leütni a megfelelő billentyűt...
Ha nemcsak pötyögni akarsz,hallás után,akkor keresned kell egy zongoratanárt. Szolfézsra nincs szükséged,de a kottaolvasásra igen. Már az első időkben is napi egy-két órát kell gyakorolnod. Eleinte megfelel ugyan egy olcsó szintetizátor,de később már komolyabb zongorára lesz szükséged.
Ahhoz,hogy komolyabb darabokat is eltudj játszani,legalább két-3 év szükséges és szorgalma gyakorlás. De csak 8-9 év után mondhatod,hogy valóban elég jól tudsz játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!