Hogyan kell megfelelően masterelni egy teljes albumot, úgy hogy a különböző zenék hasonlóan szóljanak egymáshoz képest?
Figyelt kérdés
Az egyenlő hangerő megvan. Ezzel nem kellett túl sokat bajlódnom. Limitert használtam és sikerült vele az összes zenét azonos hangerőre tennem. Ami ugyebár az egyik fontos rész az album masterhez. A másik viszont nagyon nem akar sikerülni. Ez pedig az azonos eq lenne. Szinte mindegyik zene máshogyan szól, ami nyilván elég nagy baj. Így a teljes albumot meghallgatva nem adja vissza a megfelelő egyenletes hangzást. YouTube-on próbáltam erről videókat keresni, de nem nagyon találtam megfelelőt ami segíteni tudott volna. Ha valaki tud egy egyszerű és bevált módszert erre azt nagyon megköszönném, mert fontos lenne.nov. 22. 13:30
1/3 anonim válasza:
A legegyszerűbb, ha használsz egy Match EQ-t. Bedobod azt a dalt, amire hasonlítania kell a többinek, onnantól pedig megoldja a gép.
2/3 A kérdező kommentje:
Na erről még nem is hallottam. Utánanézek, köszönöm.
nov. 22. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!