Mi a sorrended ez a 7 rock banda között? Mindegyik nagy nevű, klasszikusabb rock!
Régóta vagyok a műfaj rajongója, de kb máig nem tudok sorrendet tenni ezek között, tudom hülyeség valahol a sorrendbe rakás is, de kíváncsi vagyok valakinek van e valami gondolata 😁
The Doors
Led Zeppelin
Black Sabbath
Queen
Iron Maiden
Metallica
Guns N' Roses
Alapvetően prog rockos vagyok és Pink Floyd, Opeth, Genesis, Dream Theater... Azok közt is nehezen teszek sorrendet 🤣 azt tudom, hogy ezeknél mind jobban szeretem őket...
Igazából a Doors világa zseniális gyakran, meg Morrison karaktere, szövegei. De valahol meg túl egyszerű, kezdetleges, néha vásári hangzás. Van pár 10/10 közeli daluk, Riders on the Storm, akár a The End, L.A. Woman a 3 kedvenc 🤔 Sok jó, slágernek mondható, erős dal van ezen kívül is.
Led Zeppelin... Néha mondják, h túlértékelt és valahol igaz, mert mai szemmel már uncsibb blues rock dalaik is vannak, én végighallgattam többször az első négy albumot és azért sok olyan daltól, mint a Ramble On, nem dobok hátast. Legjobbak Stairway, Since I've Been, Kashmir, néha brutál, borzongató, pszichedelikus-progresszív hangzás keveredik a blues, hard rockkal.
Black Sabbath. Na, itt fogalmam sincs, meg kéne hallgatni az egész diszkográfiát, mert keveset is hallgattam őket az előzőekhez képest, néha úgy érzem jobbak náluk, néha, hogy rosszabbak. Elképesztő hangzásuk van. War Pigs, Warning, Iron Man talán a 3 kedvenc dalom.
Queen... Nos, őket sem tudom hova tenni. Gyakran annyira kommersz, rádióbarát zenét toltak, hogy simán utolsó. Sok slágerüket is szeretem, de na... We will rock you, Crazy Little Thing, Bicycle, Radio Gaga, I want to break free... Egyik sem egy N. I. B. szintű zseniális rockdal nálam. A Show Must go on viszont. És azért Bohemian Rhapsody, March of the Black Queen... Talán ez a 3as. Another one is nagyon jó... Innuendo. Szóval ugyanakkor bőven vannak jó dalok.
Iron Maiden... Talán ök a legjobbak? 🤔 De neha azért ezt a gyors fémzenét, Dickinson jellegzetes éneklésével is meg lehet unni. Alexander, Seventh Son, Hallowed. Sok jó eldugott daluk is van, Afraid to Shoot, Loneliness...
Metallica... Az a baj nem ismerem őket annyira, mint a Maident, valahogy sosem voltam Metallicas, de mégis, a Fade to Black kb a legjobb dal az összes itteni előadó, összes dala közül. For Whom is zseniális, Master. Az a 3 album... Első túl kemény, réteg nekem. Black Albumtol meg utolsók a felsoroltak közül...
GNRnek meg van 3 jó albuma, 1 akusztikusabb még, 2 nagyon monumentális, nehéz hova tenni őket. Ők voltak a kedvenc zenekarom anno a felsoroltak közül, szóval egyik legjobb. De kb mint a Led Zeppelin, a jellegzetes, középszerű Guns N Roses dalok nem a kedvenceim, mint a Right Next Door to Hell vagy a Shotgun Blues 😁 őket ismerem nagyon, az összes számuk szinte, mégsem tudom... Estranged zseniális, Sweet Child, You Could Be Mine, Welcome, November Rain...
Szoval mind a 7 együttesnek van erősebb, meg már már középszerű oldala. Mindnek van haladó szellemisegu, Progresszív próbálkozása, villantásai. Nagyszabású, monumentális, vagy mélyebb dalok...
Talan egy sorrend... 1. Iron Maiden 2. GNR 3. Metallica 4. Led Zeppelin 5. The Doors 6. Sabbath 7. Queen?? De most meg klasszikusokat húztam le a 80as évek bandai mögé 😬
Járok mostanában tributeokra, igazából a Queen megfogott, de a bulik, társaság miatt is, jó a hangulat és jó a banda. Néha valamiért úgy érzem GNR vagy főleg Led Zep, Metallica tributera nem megyek szívesen... Nem tudom miért. Egy Doorsra inkább veszek jegyet, ha játszik valahol a tribute, csak egyedül, mint erre a 3ra. A Black Sabbath tribute is nagyon tetszett 🤔
Creedence Clearwater Revival
Róluk se feledkezzünk meg
1. Iron Maiden
2. Metallica
3. Black Sabbath
4. Queen
5. Doors
6. Led Zeppelin
7. Guns n' Roses
Opeth nem éppen prog rock, való igaz van 1-2 ilyen albumuk de a korai periódusban simán ott vannak minden idők legsúlyosabb metalbandái között.
Dream Theater is inkább metal.
A 2 műfajt nem mosnám össze, mert más korszak és más inspirációk voltak a zenészek mögött.
Részemről:
Metallica
Iron Maiden
Black Sabbath
Led Zeppelin
Queen
Guns N' Roses
The Doors
De ezek nagyon alap bandák, ritkán hallgatom. De például a Dream Theater, vagy az Opeth már rejt izgalmakat, viszont azért egy Iotunn, Obscura vagy Haken jobban jellemzi a modern szintért. Ez a műfaj mindig képes volt a kor elvárásaihoz igazodni és fejlődni.
Részemről
1. Led Zeppelin
Zenészként ők nyűgöztek le legjobban, korszakalkotó a stílusuk, kiváló mint az ének, a zene az atmoszféra,
2. Sabbath
Ozzy stílusa miatt meglett a hype, ami jót tett a zenekarnak, mert a zenészek kitűnőek. De a Dio korszak nekem sokkal jobb.
3. Queen
Szintén korszakalkotó, ott van mondjuk a Stone cold crazy c. Dal, gyakran emlegetik az első thrash metál dalként. Nem értem azokat az embereket, akik leszarozzák őket, csak mert híresek. Én nem vagyok gatekeeper sok emberrel ellentétben. A death metaltól a klisés popzenétől mindenből találok magamnak hallgathatót.
3. Iron Maiden a brit heavy metal hullám legnagyobb alakja, nem kell magyarázni.
4. Guns n' roses szerintem nagyobb a figyelem, mint amennyire kellene legyen. Akármelyik 80' glam banda a helyükre léphetett volna, sok újat nem hozták. Slash túl van értékelve talán ugyanaz a helyzet mint Ozzynál.
5. Metallica én egy pár albumot szerettem tőlük, de hamar unalmas lett, mert Lars egy üzletember, és nem zenész. Nem tud dobolni. Cliff adott egy nagy löketet a zenének a tudása miatt, de utána már hallgathatatlan számomra. Ugyanazok a dobfillek után a harmadik szám után elmegy a kedvem tőle.
6. Tőlem a Doors mindig elég messze állt, nem tudok róla sokat mondani, talán egyszer beleásom magam.
Köszi a válaszokat! Érdekes olvasni. Én arra jutottam, hogy igen, valszeg a Queen nincs ott a Led Zeppelin szintjén például. Bár nekem meg a Led Zeppelin "újabb" albumaiba kéne beleásnom magam, mert azokat nem hallgattam végig elégszer, csak az elsőket és azok szerintem túl bluesosak, kezdetlegesek és még azért érzem néha azt benne, hogy annyira nem az én stílusom.
Nekem amúgy pont a Doors érdekes stílusa tetszik, csak ők eléggé szembenállnak pl a Maidennel, akik egy nagyszabású, monumentális hangzású, sokszor progresszív zenét játszó, epikus szerkezetű dalokat, albumokat létrehozó banda, míg a Doors jellegéből fakadóan nem ilyen és ez mindig kicsit hiányozni fog nekem belőle, ahhoz, hogy a legszűkebb kedvenceim közt emlegessem őket, de maga a stílusuk meg nekem pl jobban tetszik az LZ-jénél vagy a Maidenénél. Csak ők tényleg zeneileg sokkal minőségibbek, bonyolultabb, kísérletezőbb. Bár utóbbi a Doorsra is igaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!