Meglehet szeretni a Drum and Bass-t,mint zenei stílust,úgy, hogy világ életemben pop zenéket hallgattam?Vagy önmagában az elektronikus zenét?
Születni kell az underground ra, persze ma már annyira nem az, elég populáris minden.
De pl 2000 körül jól becigizve DNB-t hallgatni/látni, utazni feelinges volt, underground is.
Szerintem meg lehet szeretni, de ha sosem éreztél vonzalmat iránta, egy cigivel jobban átéled.
Pl:
Ez is vagy 20+ éves zene:
Én szeretem a dnb-t. Már a zenét, minthogy jó az üteme, nincs/absztarkt a dalszöveg,azaz nem vonja el a figyelmemet, jó háttérzene a gondolataimhoz, tevékenykedésekhez.
Mint általában az elektronikus zenék.
Ugye a fő lényege, hogy az általánosabbnak mondható 120-140 bpm helyett 160-180-on lüktet, így pörgősebb. Mindenféle break dobütemmel megspékelve (bár kb 5 mintát követ az egész szcéna... 😃). Illetve a brutális bassline, mélykiemelt.
Amúgy sok ismert pop zenének készült dnb remixe, ezek jó kiindulási alapok lehetnek a stílus felé.
Illetve kellemesebb és lágyabb hangzással a liquid dnb-t tudom ajánlani, az talán barátságosabb az ismerkedési fázisban. Jó mixek vannak akár csak youtibe-on is.
Illetve néha-néha beszivárog a mainstreambe is egy-egy szám/előadó.
Csak néhány név... rudimental, pendulum, dj fresh. Van pár ismert számuk, amik átlag rádiókba is eljutottak és dnb-be sorolhatóak. Wilkinson - Afterglow volt még ami, inkább a klip moatt lett ikonikus... szóval nem mindig olyan rejtett a stílus.
Legutóbb ami nagyobbat ment dnb mainstreamben, az a titkot zenének mondható [link]
Még nálunk is volt egy nagyobbacska dnb/pop szám, maradjatok gyerekek.
Szóval így ismerkedésnek, belébőnek érdekesek lehetnek.
Bár sejtem ő inkább valami keményebbet tol... az ilyen dnb arcok,akik dnb bulikba is elmerészkednek... 😃...classic jungle, jump up meg a többi, igazi brit underground agyszétcsapós 🙃 analóg elektro bassline hangzással.. hát azt vagy szereted, vagy nem 😃 de hogy józanon ne menj ilyen buliba, az biztos.
Jaja, amit 1 linkelt, vagy a még sokkal olyanabbak mennek a dnb bulikon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!