Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Meglehet szeretni a Drum and...

Meglehet szeretni a Drum and Bass-t,mint zenei stílust,úgy, hogy világ életemben pop zenéket hallgattam?Vagy önmagában az elektronikus zenét?

Figyelt kérdés
A barátom imádja ezt a világot és szeretnék kicsit én is benne lenni, de alapvetően nem ez a típus vagyok. Szerintetek meglehet szeretni, vagy erre születni kell?
okt. 31. 22:16
 1/4 Kedves Vezető ***** válasza:

Születni kell az underground ra, persze ma már annyira nem az, elég populáris minden.

De pl 2000 körül jól becigizve DNB-t hallgatni/látni, utazni feelinges volt, underground is.

Szerintem meg lehet szeretni, de ha sosem éreztél vonzalmat iránta, egy cigivel jobban átéled.

Pl:

Ez is vagy 20+ éves zene:

[link]

okt. 31. 22:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Meg lehet, de nem hiszem, hogy ez így parancsszóra megy. Tinédzserként ki nem állhattam a reggae zenét, most pedig az egyik kedvenc műfajom lett. De persze ehhez sok időnek kellett eltelnie és nem tudatos volt.
okt. 31. 22:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kötelező egyformának lenni
okt. 31. 23:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Én szeretem a dnb-t. Már a zenét, minthogy jó az üteme, nincs/absztarkt a dalszöveg,azaz nem vonja el a figyelmemet, jó háttérzene a gondolataimhoz, tevékenykedésekhez.

Mint általában az elektronikus zenék.

Ugye a fő lényege, hogy az általánosabbnak mondható 120-140 bpm helyett 160-180-on lüktet, így pörgősebb. Mindenféle break dobütemmel megspékelve (bár kb 5 mintát követ az egész szcéna... 😃). Illetve a brutális bassline, mélykiemelt.

Amúgy sok ismert pop zenének készült dnb remixe, ezek jó kiindulási alapok lehetnek a stílus felé.

Illetve kellemesebb és lágyabb hangzással a liquid dnb-t tudom ajánlani, az talán barátságosabb az ismerkedési fázisban. Jó mixek vannak akár csak youtibe-on is.

Illetve néha-néha beszivárog a mainstreambe is egy-egy szám/előadó.

Csak néhány név... rudimental, pendulum, dj fresh. Van pár ismert számuk, amik átlag rádiókba is eljutottak és dnb-be sorolhatóak. Wilkinson - Afterglow volt még ami, inkább a klip moatt lett ikonikus... szóval nem mindig olyan rejtett a stílus.

Legutóbb ami nagyobbat ment dnb mainstreamben, az a titkot zenének mondható [link]

Még nálunk is volt egy nagyobbacska dnb/pop szám, maradjatok gyerekek.

Szóval így ismerkedésnek, belébőnek érdekesek lehetnek.

Bár sejtem ő inkább valami keményebbet tol... az ilyen dnb arcok,akik dnb bulikba is elmerészkednek... 😃...classic jungle, jump up meg a többi, igazi brit underground agyszétcsapós 🙃 analóg elektro bassline hangzással.. hát azt vagy szereted, vagy nem 😃 de hogy józanon ne menj ilyen buliba, az biztos.

Jaja, amit 1 linkelt, vagy a még sokkal olyanabbak mennek a dnb bulikon.

nov. 1. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!