Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Orbán ellenes zene címe?

Orbán ellenes zene címe?

Figyelt kérdés

Még 2016-2020 körül megjelent egy zene ami rendszer ellenes de nem tudom a címét, ha jól emlékszem a fidesz szólásszabadságát is kritizálják a zene viszont a videóklipp egyes elemeire emlékszem. Bilincs van rajtuk és kihallgató szobában vannak és média elemek is vannak belevágva, és ha jól emlékszem metró is van benne.

Kicsit talán zavaros de 2-3 éve egyszer láttam viszont nem emlékszem már a címére. Köszönöm a válaszaitokat előre!

okt. 30. 04:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igaza van a 20-asnak!!! Ki jelentette fel a moderátornál? Ha nem értenek egyet valakivel, akkor azt feljelentem a moderátornál??? Micsoda kommunista időszakot idéző dolog!!!
nov. 3. 10:23
 22/32 anonim ***** válasza:

"itt nemzetek vannak (olasz, német, osztrák stb..) amerikában meg mindenki annyora keveredett és 1 nyelvet beszélnek"

Mármint azt hiszed, hogy a Török Hódoltság után betelepített németek csettintésre magyarok lettek és magyar nyelvet beszéltek? Az Osztrák-Magyar Monarchiában mindenki megtanult németül és hirtelen senki se volt magyar?

A történelem pont azt igazolja, hogy a nyelvek semmit sem számítanak és lehet egységes országot építeni kifejezetten vegyes nyelvekre is.

nov. 3. 16:53
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Hogyhogy? Te szívesen beszélnél Mo-on szerb nyelven, vagy csehül például? Ugye nem gondolod, hogy ezek a nyelvek is megmaradnának? Itt az angol dominálna, esetleg a német, a francia, és máris három nemzet lenne, akik ragaszkodnak a nyelvükhöz.És ha te magyarnak érzed magad, akkor neked is ragaszkodnod kellene a magyar nyelvhez, ami az egyik legkülönlegesebb a világon, és csoda, hogy eddig meg tudtunk maradni, igaz, régebben nem voltak ilyen sokan a liberálisok!!! A magyar nyelv egy kincs, amire vigyázni kell!!!
nov. 4. 10:03
 24/32 anonim ***** válasza:

Svájcban hogy hogy nem svájciul beszélnek? Hogy hogy 4 hivatalos nyelv van?

Na, máris látjuk, hogy hülyeség a felvetésed. Bizony lehet több hivatalos nyelv, bizony regionális szinten el is térhet, ami ma is igaz országon belül, ha a kisebbségek száma elér egy bizonyos arányt.

Vagyis a nyelvek pont nem változnának semmit. De nyilván ezt neked nehéz felfogni, mert kizárólag szélsőséges dolgokban tudsz gondolkodni.

nov. 4. 10:38
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát pont ti vagytok szélsőségesek! Svájc egyedi eset. Én mindenesetre magyarnak érzem magam, és nem szeretnék más lenni.A nyelvünket veszítenénk el legelőször. És hogy gondolod, hogy lenne? Használatban lenne a magyar, szerb, horvát stb., az összes nyelv? Akkor minek az a nagy szövetség? Egyfajta Európai Unió már van. Ez sem úgy működik, ahogy kellene, mert beengedi ide a migránsokat, akik nem akarnak beilleszkedni, azokat már a tengerparton meg kellett volna szűrni, hogy bejöhet-e vagy sem. Európának annyi! Legalább mi maradjunk meg egy kis szigetnek. Amíg lehet. De ha átveszik itt a hatalmat a liberálisok, akkor azt sem lehet már sokáig!!!
nov. 4. 12:19
 26/32 anonim ***** válasza:

Ha Svájc egyedi eset, akkor miért van több hivatalos nyelv Kanadában? Vagy Belgiumban?

Nem, Svájc nem kivételes eset, hanem a normális eset.

Ha kicsit is magyar lennél, akkor nem érvelnél olyan szcenárió ellen, ami Mo.-nak kedvező, innen lehet tudni, hogy mennyire vagy igazán magyar, mert attól nem leszel az, hogy azt mondod.

"És hogy gondolod, hogy lenne? Használatban lenne a magyar, szerb, horvát stb., az összes nyelv?"

Látod, ebből is látszik, hogy nem vagy túlságosan magyar, mert még a nyelv sem megy.

Elég egyértelműen leírtam, hogy az adott ország területén maradhatna a saját nyelve és esetleg extrán, ügyintézés megkönnyítése érdekében, bevezethető az angol, így Mo.-on angol és magyar lenne.

De ha te pl. ügyet akarsz intézni Dániában, Spanyolországban vagy Németországban, akkor nem kell az ottani nyelvre hagyatkozni, hanem használhatnád az angolt.

"beengedi ide a migránsokat, akik nem akarnak beilleszkedni"

És ez volt mindig is a normális. Sosem úgy mentek egy országba az emberek, hogy asszimilálódni akarnak. Ezért pont az ott élők tettek, hogy ez megtörténjen a történelem során mindig.

Már a kunokat is úgy telepítették be, hogy végtelen kedvezményt kaptak, hogy maradjanak, mert egyébként még maradni sem akartak.

Szóval még a magyar történelemmel sem vagy tisztában, te nagyon magyar.

nov. 4. 15:48
 27/32 anonim ***** válasza:

A véleményemet fenntartom, sajnálom, a kunok mégsem arabok, de mi a baj ezzel a mondattal? Miért nem megy nekem a magyar?

"És hogy gondolod, hogy lenne? Használatban lenne a magyar, szerb, horvát stb., az összes nyelv?"

Látod, ebből is látszik, hogy nem vagy túlságosan magyar, mert még a nyelv sem megy.

nov. 4. 16:56
 28/32 anonim ***** válasza:
Hiányolod a névelőket? Igen, úgy szebb lenne a mondat.
nov. 4. 20:41
 29/32 anonim ***** válasza:

"A véleményemet fenntartom"

Tények tagadása nem vélemény.

"a kunok mégsem arabok"

Irreleváns, az arabokkal szemben ugyanaz a kritika, ami a kunokkal szemben is elmondható.

"de mi a baj ezzel a mondattal? Miért nem megy nekem a magyar?"

Mert arra kérdeztél rá, amire a korábbi válaszomban már utaltam, ami annyit jelent, hogy nem sikerült értelmezni a korábbi válaszom.

És bár igaz nem vagyok magyar tanár, de szerintem egy általános iskola 8. osztályosnak ez azért sikerült volna.

nov. 5. 07:52
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Akkor jó. Már azt hittem, valami nyelvtani hibát vétettem.

Azért a törököket sem fogadtuk keblünkre, ők sem lettek magyarok. Én mindenesetre nem kérek a "többnejűségből".

Viszont változatlanul nem értem, ez miért lenne jobb, mint a mostani EU? Ami szxr.

nov. 5. 10:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!