Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek melyek a leg...

Szerintetek melyek a leg túlértékeltebb zenekarok a világon?

Figyelt kérdés

Szerintem a Green Day, Nirvana, Ramones, Sex Pistols, Aerosmith, U2, Oasis, Red Hot Chili Peppers. Semmi nem fogott meg a zenéjükben. Mégis mindenki oda meg vissza van tőlük. Ja, és hogy tisztázzuk: nem vagyok sem divatmajom, sem 10 éves, sem Lady Gaga/Justin Bieber stb. rajongó, szóval ezeket a kommenteket kérem, mellőzzük. Ezt a két zenekart ugyan szeretem, de attól még túlértékeltnek tartom őket: Queen és AC/DC. Előbbi azért, mert sokan azt mondják rájuk, hogy "a világ legnagyobb zenekara", és nem tudok rájönni, hogy miért. Utóbbi pedig azért, mert a fejhangú vinnyogást leszámítva semmi különös nincs a zenéjükben.

Figyelem! Attól, mert én nem szeretem a fent felsorolt zenei társulatokat (a Queen-t és az AC/DC-t leszámítva) attól természetesen másnak még tetszhet, hiszen mindenkinek más az ízlése. Biztos jó együttesek ezek, csak engem nem fogott meg semmi bennük.

Bunkó és durva kommenteket nem kérek, köszönöm szépen. Szóval a kérdés adott: szerintetek melyek a leg-túlértékeltebb együttesek a világon?

okt. 28. 14:49
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
A sok pop szar biztosan.
okt. 28. 14:51
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
"Semmi nem fogott meg a zenéjükben" - Tehát, ami téged nem fog meg, az onnantól túlértékelt...jó tudni.
okt. 28. 15:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
"Utóbbi pedig azért, mert a fejhangú vinnyogást leszámítva semmi különös nincs a zenéjükben." - Angus Young neve teljesen ismeretlen, igaz?
okt. 28. 15:02
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
A nagyon sikeres együttesek általában túl van értékelve bizonyos mértékig. Ez nem azt jelenti, hogy szarok, lehetnek nagyon is jók, de mégsem akkora félistenek, mint ahogy a rajongók beállítják.
okt. 28. 15:09
 5/10 anonim ***** válasza:
47%

A felsoroltak közül szerintem a Nirvana. Az életét tragikusan korán kioltó depis szőke herceg mindig megérint valamit az éppen lelkiválságot átélő tini generáció lelkében, a nosztalgia pedig gondoskodik róla, hogy később is szívesen gondoljanak rá vissza.

Amúgy Cobain egy jó dalszerző volt, de sokan úgy tesznek, mintha a rockzene 90-es évek eleji megújulása ő lett volna egy személyben. Meg hát a hangszeres játék nem igazán az ő asztala volt, a viszonylag egyszerű gitártémákat is csak üggyel-bajjal tudta előadni, ehhez képest neves rock fórumok, magazinok is rendszeresen beszavazzák a legjobb gitárosok listájára.

okt. 28. 15:28
 6/10 anonim ***** válasza:
47%
Amúgy szerintem a listáról mindenki többé-kevésbé túlértékelt, de nem egyforma mértékben (és egyúttal mindegyik zenéjében találni értéket). A Queen-t én sem nevezném a világ legnagyobb együttesének, de azért egy igen komoly életmüvet leraktak az asztalra. A Green Day ehhez képest harminc éve ismételgeti a maga primitív kliséit.
okt. 28. 15:40
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

Íjj, az általad felsorolt együttesek mindegyike (mindet ismerem és sokukat kedvelem is) azért nem kevés alapművet pakolt le az asztalra. A Ramones végül is "csak" egy új műfajt alapított. Túlértékeltnek egyszerűen hiba őket nevezni szerintem, nekem ők megérdemelnek minden egyes elismerést, amit a munkájukért, a zenéjükért kaptak. Nekem a Queen az, ami nem tetszik (kevés számukat leszámítva), de akkor is elismerem, hogy legendás együttes.

Én például azt nem értem, hogy egy Despacito kaliberű szám hogy a viharba érhetett el 8,56 milliárd megtekintést. Vagy Mark Ronson-tól az Uptown Funk (5,3 milliárd), amitől a hideg kiráz, ha meghallom. Crazy Frog meg ilyen hülyeségek... nekem ezek jelentik a "túlértékelt" jelzőt.

okt. 28. 15:42
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Úgy, hogy popzene, azaz széles tömegek számára könnyen befogadható, másrészt divat, azaz előbb-utóbb valamelyik haverod rávesz, hogy nézd meg a videót és legyél képben hogy mi a sláger. Nem a puszta nézettségtől túlértékelt valaki, hanem ha az emberek nem a helyén kezelik: ha múló popdivatra úgy tekintenek, mint egy gigászi műalkotásra.
okt. 28. 16:14
 9/10 anonim ***** válasza:
47%
Akit még hiányolok a listáról, a Bon Jovi és a White Stripes. Utóbbi a legjobb példa arra, amikor valakinek éppenséggel lennének ötletei, de a megvalósításhoz sem emberei, sem készségei nincsenek. Jack White megálmodta a villákat, majd egy személyben megpróbálta őket felhúzni egy halom deszkából és egy doboz százas szögből - recseg-ropog a végeredmény, úgy meg főleg, ha az illető a szöget egyenesen beütni sem tudja.
okt. 28. 16:19
 10/10 Kedves Vezető ***** válasza:
52%

Ami populáris általában túlértékelt egy underground nak.

Mondjuk Én ha nem is szeretem, elismerem a nagy zenekarokat.

okt. 28. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!