Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Máté Péter vagy Zámbó Jimmy...

Máté Péter vagy Zámbó Jimmy volt jobb előadó?

Figyelt kérdés

okt. 11. 23:29
A kérdező szavazást indított:
Máté Péter
Zámbó Jimmy
28 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
62%
Nem kérdés hogy Máté Péter a legjobb magyar énekes.
okt. 12. 08:35
 2/18 anonim ***** válasza:
26%
Nekem Jimmy. Máté Péter legtöbb száma temetésekre való.
okt. 12. 10:10
 3/18 anonim ***** válasza:
80%
Nem a dalszövegeikről van szó, hanem az előadásról.
okt. 12. 12:06
 4/18 anonim ***** válasza:
72%

Fölösleges méregetni!

A szabolcsi töltöttkáposztát sem tudod összehasonlítani, egy eredeti olasz pannacottaval.😉

okt. 12. 12:23
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen nem lehet megmondani, ízlés dolga, kinek melyik, abszolút szubjektív vélemény! Én például mindkettőjük számait szívesen hallgatom a mai napig, de Jimmy számait többször, azokon nőttem fel, gyerekkoromban a ‘90-es években mi itthon Jimmy-t hallgattuk a legtöbbször.

Mindkettőjükre egyformán jellemző volt, hogy: jó hangjuk és ritmusérzékük volt, jó dalszerzők voltak, hangszerben pedig mindkettőjükhöz a zongora állt a legközelebb.

Mindkettő hangja jó volt, eléggé tiszta, de férfias, viszont Máté Péteré “monó”, Jimmy-é pedig terjedelmesebb és néhol kissé visszhangosabb.

Máté Péter életében több mint 150 dal szerzője és előadója volt, mindössze 1-2 kivétellel az összes dalát Ő maga szerezte saját ötletből és volt az eredeti előadója.

Jimmy jól tudott angolul is, ez alapján készített vagy 20 feldolgozást ritkább külföldi slágerekből, de azon kívül további 80-90 dala szintén saját ötletű szerzemény volt.

Azt nem tudom, hogy Máté Péter játszott-e más hangszeren, én csak zongorázni láttam. Jimmy-hez szintén egyértelműen a zongora állt a legközelebb, de azon kívül majdnem minden más hangszeren is jól tudott játszani, a hegedű volt az egyetlen kivétel, amin nem.

Akik életében személyesen ismerték Máté Pétert, később egyhangúan mondták, hogy egy életvidám ember volt, ehhez képest dalai szöges ellentétben szomorkás hangulatúak és tartalmúak voltak. Szerelmi csalódás, elmúlás, ilyesmi tartalmak jellemezték műveit, tényleg inkább “temetésre valók” !

Jimmy-nek volt 10 olyan dala, ami Istenhez szólt, a többi viszont romantikus szám volt, melyek leginkább “se veled - se nélküled” kapcsolatokról szóltak. Az Ő dalait a meghitt hangzásvilág jellemezte.

okt. 12. 15:18
 6/18 anonim ***** válasza:
56%

#5 vagyok. Most újra belehallgattam mindkettő dalaiba, és függetlenül is megerősítem magam, szerintem Jimmy jobb előadó volt!

Máté Péter dalaiban relatíve kevesebb zene jön ki, inkább az ének dominál, és a szomorkás hangulat mellett kissé erőltetettnek is tűnik.

Zámbó Jimmy dalaiban meghitt a hangzásvilág, jobban kijön a zenei is, de ugyanakkor a hangja is tisztán hallatszik, ami terjedelmesebb, ráadásul jóval lendületesebb dalok, nincs benne semmi “erőlködés”.

Na de azért azt se felejtsük el, hogy kettőjük zenei karrierje közt átlag 20 év különbség volt, más korszak más stílus!

okt. 12. 20:38
 7/18 anonim ***** válasza:
7%
Egyik se a minőségi zenéjéről híres… szerintem ugyanolyan trash mulatós volt mindkettő.
okt. 13. 09:52
 8/18 anonim ***** válasza:
21%
Mindkettő erősen túlértékelt. Tudtak énekelni, de nem emelkedtek ki a magyar mezőnyből, és nem voltak igazán jó számaik sem.
okt. 13. 10:35
 9/18 A kérdező kommentje:
7. trash mulatós? haver, az a baj, hogy azt sem tudod mit jelent a mulatós… 💀
okt. 13. 14:07
 10/18 anonim ***** válasza:
A pop műfaj elég tág fogalom, de a mulatós teljesen más, külön műfaj! Jimmy lágyabb hangzású popzenét adott elő, Máté Péter meg vagy szintén popot, vagy tánczenét, nem tudom, a 2 között nehezen találom meg a határvonalat, na de lényeg, hogy a mulatósnál mindkettő komolyabb hangvételű zenész volt!
okt. 13. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!