Még kik a legendák?
Dua Lipa, Katy Perry, Taylor Swift, Juice WRLD, XXXTentacion-on kívül nem találok legendákat
Vannak még legendák?
"Ezeknek az őskövületeknek senki sem fújja a zenéit.
A fent említetteknek viszont szinte mindenki. Az amerikai tinilányok pedig szinte kivétel nélkül Taylor Swift rajongók."
Eddig még folyton azt írtad, hogy a nép csak a Queen-féle celebekre van rákattanva!
20#
Kis butuska vagy
Michael Jacksonról november végén lesz egy hatalmas nagy megemlékezés az Erkel színházban. Fogynak a jegyek ezerrel.
Lehet, hogy az általad felsorolt majmok most nagyon híresek, de világon mégse ismeri őket mindenki 😏
Taylor meg konkrétan a leghalgatottabb előadó spotify-n.
25#
Ezt az értelmetlen logikát, nem is értem miért jöttem ide kommentelni
#25: még mindig nem attól legendavalaki, hogy hallgatott, sikeres. Valóban, teljesen másról beszélsz, mint ami a kérdés volt.
#17: ahogy arra utaltam, nem gondolom, hogy valakinek az ismertsége határozná meg, hogy legenda-e.
De arra is utaltam, hogy aki ért a zenéhez, ezzel foglalkozik, ebből él meg, az tudja, miért említettem ezeket a művészeket:
Robert Johnson: már életében elterjedt róla, hogy azért tudott megtanulni olyan jól gitározni, mert szövetséget kötött az ördöggel. De ettől függetlenül is elképesztő, hogy milyen színvonalon gitározott abban a korban, amikor még nem nagyon voltak gitárvirtuózok
John Coltrane: nem csak az az elképesztő, mekkora elméleti ismeretet tudott a zenéjébe építeni, de a zenéjét egyfajta spirituális szintre helyezte, miközben kritikailag és az átlag jazz hallgató számára is sikeres maradt
Ornette Coleman: gyakorlatilag teljesen új alapokra helyezte a zenét, megnyitott egy új lehetőséget, amit azóta kevesen próbáltak bejárni, de az élő példája annak, hogy bőven van lehetőség a megújulásnak, szóval bullshit, hogy "már nehéz újat alkotni, el kell fogadni, ha egymást koppintják a zenészek"
Bob Dylan: nem nagyon kell részletezni, a Nobel-díja mindent elmond róla
Brian Wilson: egy zseni, aki a stúdióból hangszert csinált. A zsenialitás és őrültség közti laza átmenet élő példája
Kérdező, a modern és a legenda nem igazán jár együtt! Amikor az itt felsorolt favoritjaid tényleg legendáknak fognak számítani, akkor már Ők is őskövületek lesznek!
Madonna már most egy élő legenda, de már 66 éves, a sikerig pedig “hosszú út” vezetett! Míg például Taylor Swift csak 35 éves lesz az idén, ilyen fiatalon még nem lehet kiérdemelni a “legenda-titulust”, ahhoz vagy több évtizeden keresztül kell stabilan sikeresnek lenni, vagy rövid idő alatt kell tucatnyi saját örökzöld slágert felmutatni!
Ha nem is világszinten, de Itthon például egy legendás együttes volt az LGT, és mikor 1971-ben megalakult, Ők sem vártak azonnali berobbanást, tudták, hogy az igazi sikerig hosszú út fog vezetni, részben ez inspirálta az együttes teljes nevét is (Locomotiv Gran Turismo) !
Világszinten pedig az ABBA rövid idő alatt alkotott nagyot: csak 11 évig létezett, de ez idő alatt vagy 20 olyan számuk született, ami nagy sláger lett, és évtizedek múltán is örökzöld!
#10 voltam
A legenda olyat tud, olyat mutat és olyat add ami legendás egyedi és még ismételhetetlen.
Ha úgy veszed emberek közül nincsenek is legendák.
Isten meg más természetfeletti emberek/lényem vagy nevezzük aminek nevetünk öket a légyen hogy ők már inkább lehetnének legendák mint zenészek meg emberek.
A sikert bárki meg tudja ismételni, a rekordot bárki meg tudja dönteni (elvileg)
Amit pl Isten vitt végez soha senki....
Ezért sztem legendák emberek nem lehetnek... (ha érted miről vakerálok)
S
De ez csak sztem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!