Marshall vs100 vagy Fender Frontman 212R?
Nekem Fender FM212R-em van (a második), és maximálisan meg vagyok vele elégedve, tisztán nagyon jó, torzítva is elég jó, én Green Day, Tankcsapda, és egyéb számokra is használom, de játszottunk már rajta thrash metált is, elég jól állítható. Ugyanakkor van pár hátránya:
*1 (ami a nulla Fenderéknél)és 2 között úgy felhangosodik, mint a rohadás, szóval ha középhalkan akarsz játszani, egy kínszenvedés összelőni a torzított és a tiszta hangerőt, egy kis mozdítás és kétszer olyan hangos
*A torzítójában igazából nincs sok igazi magas, valahogy csalva csinálja, füllel jó, de mikrofonnal felvéve simán hiányzik belőle a magas.
Előnye viszont, hogy baaaaaaaaaaszott hangos, és még úgy is nagyon tiszta, nem torzít. Egyszer tekertem ki 10-esig, és azonnal kijöttek a rendőrök :) Szóval színpadon is helytáll.
Ez a Marshall ellenben csöves, gyanítom, előfokcsöves, teljesen más hangja van, mint a tranzisztoros Frontmannek, és ha igazán jó hangot akarsz kihozni a torzítottjából, akkor nagyon meg kell tanulni úgy játszani a gitáron. Ugyanakkor kicsi, egy színpadon, ahol nem adják vissza kontrollba, esélyed nem lesz hallani, mit játszol.
Meg aztán az sem mindegy, hogy milyen stílusú zenét akarsz játszani. Ha mötált, akkor a Marshall, de ha mást is amellett, akkor inkább a Fender.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!