Gyermekem most kezdi a zongoratanulást. Ez megfelelő zongora lenne neki?
Ezt a zongorát néztem ki, használtan venném meg. Sajnos a családban senki sem játszik hangszeren, zongorát is csak messziről láttunk. Először itt érdeklődnék, aztán ha "rábólintotok", vinném megmutatni a tanárnak is.
A digitális zongorát is kell hangolni? Vagy oda kell figyelni valamire?
Köszönöm a választ!
Esetleg tudnál márkát mondani, ami jófajta és olcsóbb? Mindenképpen használtan vennénk, mert sajnos nem tudunk sok pénzt áldozni rá.
A vidaxl árui tömeggyártott fosok, tilos onnan bármit is rendelni!
Amúgy olcsóbb egy MIDI billentyűzet, igaz gépre kell kötni és programot használni hozzá, de ugyanúgy használható:
Kell hozzá midi kábel és legalább 1 plugin. Ha érdekel, kérdezz.
Ilyesmit a zenetanárral szokás megbeszélni.
Szerintem még ne vegyél semmit. Először próbálja ki a gyerek a hangszert, hogy tényleg zongorázni akar-e hosszú távon.
2-3 hónap múlva beszélj a tanárral, hogy mit lát/hall, érdemes-e otthonra zongorát venni és ha igen, milyet.
Nem megfelelő, konkrétan pénzkidobás. 200-ért már kapsz használható akusztikus pianinót is, de ha az elhelyezése, szállítása, rendszeres karbantartása túl macerás és mindenképp digitális zongorát akarsz, akkor vagy mélyebben kell a pénztárcádba nyúlnod, vagy ebben az árkategóriában valami 10 év körüli használt digitális zongorát kell nézni, például egy Yamahát a "Clavinova" sorozatból. A MIDI billentyűzetet is felejtsd el, az nem zongora, teljesen alkalmatlan erre a célra. Nézd meg a Facebookon a "zongora és pianinó adás vétel" csoportot!
Amúgy meg 200-ért mit kapsz? Egy középkategóriás teló ára amit pár évente lecserélnek az emberek. Azért egy komoly hangszer annál többet ér és értelmesebb befektetés.
#5, ha valakit zenetagozatos suliba írattak, ott nem választható a zongora, hanem a NAT szerint 3-ik osztálytól közelező.
Ja, ha nálatok ez nem kötelező, akkor lehet, hogy egyelőre nem is érdemes hangszert venni. Nincs a zeneiskolában gyakorlási lehetőség?
Én az olcsó kategóriában ezt találtam, de ha 1 évnél tovább bírja a gyerek, akkor ez már nem lesz elég és el kell adni illetve venni egy sokkal komolyabbat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!