Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gyermekem most kezdi a zongora...

Gyermekem most kezdi a zongoratanulást. Ez megfelelő zongora lenne neki?

Figyelt kérdés

Ezt a zongorát néztem ki, használtan venném meg. Sajnos a családban senki sem játszik hangszeren, zongorát is csak messziről láttunk. Először itt érdeklődnék, aztán ha "rábólintotok", vinném megmutatni a tanárnak is.

[link]

A digitális zongorát is kell hangolni? Vagy oda kell figyelni valamire?

szept. 23. 09:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem írja, hogy billentésérzékeny lenne. Az fontos, mivel az igazi zongorán attól függ a hangerő, hogy milyen erősen üti le a billentyűt, ez az elektromos zongorákból gyakran hiányzik, fix hangerőn szólnak. Pedig ez is egy fontos eleme a zongorajátéknak. Ez inkább egy nagydarab szintetizátor, annál nem lényeg a leütés erőssége, de az nem is zongora, teljesen más a két hangszer, még ha alapbeállítások mellett hasonló is a hangjuk. Amúgy nem, az elektromos zongorát nem kell hangolni.
szept. 23. 09:49
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Esetleg tudnál márkát mondani, ami jófajta és olcsóbb? Mindenképpen használtan vennénk, mert sajnos nem tudunk sok pénzt áldozni rá.

szept. 23. 11:03
 3/8 anonim ***** válasza:
44%

A vidaxl árui tömeggyártott fosok, tilos onnan bármit is rendelni!

Amúgy olcsóbb egy MIDI billentyűzet, igaz gépre kell kötni és programot használni hozzá, de ugyanúgy használható:

[link]

Kell hozzá midi kábel és legalább 1 plugin. Ha érdekel, kérdezz.

szept. 23. 11:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnézem!
szept. 23. 12:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Ilyesmit a zenetanárral szokás megbeszélni.

Szerintem még ne vegyél semmit. Először próbálja ki a gyerek a hangszert, hogy tényleg zongorázni akar-e hosszú távon.

2-3 hónap múlva beszélj a tanárral, hogy mit lát/hall, érdemes-e otthonra zongorát venni és ha igen, milyet.

szept. 23. 20:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem megfelelő, konkrétan pénzkidobás. 200-ért már kapsz használható akusztikus pianinót is, de ha az elhelyezése, szállítása, rendszeres karbantartása túl macerás és mindenképp digitális zongorát akarsz, akkor vagy mélyebben kell a pénztárcádba nyúlnod, vagy ebben az árkategóriában valami 10 év körüli használt digitális zongorát kell nézni, például egy Yamahát a "Clavinova" sorozatból. A MIDI billentyűzetet is felejtsd el, az nem zongora, teljesen alkalmatlan erre a célra. Nézd meg a Facebookon a "zongora és pianinó adás vétel" csoportot!

Amúgy meg 200-ért mit kapsz? Egy középkategóriás teló ára amit pár évente lecserélnek az emberek. Azért egy komoly hangszer annál többet ér és értelmesebb befektetés.

#5, ha valakit zenetagozatos suliba írattak, ott nem választható a zongora, hanem a NAT szerint 3-ik osztálytól közelező.

szept. 28. 22:01
 7/8 A kérdező kommentje:
Igazából ezt a zongorát csak belinkeltem, hogy ilyet néztem ki használtan, 70 ezerért. Ennél többet nem nagyon szeretnék költeni, hiszen nem vagyok biztos abban, hogy nem hagyja-e abba fél év múlva. Ezért keresnék mindenképpen használtat. Ami olcsó, de azért megfelel az elvásároknak. Megnézem ezt a csoportot is, próbálok olyat keresni, amit az első hozzászóló is írt, hogy billentésérzékeny legyen.
szept. 30. 09:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Ja, ha nálatok ez nem kötelező, akkor lehet, hogy egyelőre nem is érdemes hangszert venni. Nincs a zeneiskolában gyakorlási lehetőség?

Én az olcsó kategóriában ezt találtam, de ha 1 évnél tovább bírja a gyerek, akkor ez már nem lesz elég és el kell adni illetve venni egy sokkal komolyabbat:

[link]

okt. 1. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!