Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A zongorákat miért adják oda...

A zongorákat miért adják oda ingyen, vagy nagyon olcsón?

Figyelt kérdés
Facebookon rengeteg ingyen elvihető zongora van, vagy 10-20 ezer ft-ért oda adják de miért? Ezeknek van valami bajuk, vagy mi az oka ennek? Én azt hittem hogy a zongorák méreg drága dolgok bár én teljesen laikus vagyok a témában

szept. 22. 22:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ami fából van és fém húrjai vannak az igényes a környezeti behatásokra. A pianino is. Persze ez azért nem mindenkit zavar és a legtöbben amatőr zenész nem tudatosan tárolja és használja a hangszerét. Ha ennyire komolyan gondolod, akkor szerintem ne magánszemélytől vásárolj, hanem olyan helyről, aki használt zongorák és pianinok adásvételével foglalkozik. Érdemes egy jó hangszerre kicsit többet költeni. Én pianinoból is a 200e fölötti kategóriát nézegetném, de inkább 300e. Azért az se mindegy szerintem, hogy mennyire esztétikus (főleg egy videóban), meg gondolom azt se szeretnéd, ha állandóan elhangolódna, mert valami szerkezeti hibája van. Aki ilyeneket árul, annak érdeke, hogy ne szart adjon el és eleve rendbe rakva, felújítva adja.

Én amúgy nem zenélek csak a gyerekeimnek vettem zongorát, de gyorsan letettem az akusztikus hangszerről a fentebb vázolt problémák miatt. A digitális zongora zongorázáson kívül számtalan más hangszínt is tud, nem hangolódik el, nem zavarja a hőingás, fejhallgatóval is használható, stb. de nem is akarok zongoraművészt nevelni a gyerekekből, szóval nem láttam indokoltnak az akusztikus zongorát. Az iskolában úgyis akusztikuson tanulnak meg vizsgáznak. Illetve ha megnézed, zongoraművészek is játszanak digitálison, Gamazda pl. mindenféle zongorát használ a videóiban.

szept. 23. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!